Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İrlandalı turist Türkiye'ye neden geldiğini açıkladı!

/ Kaynak: DHA
İrlandalı turist Türkiye'ye neden geldiğini açıkladı!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadel Dobbous olayın yaşandığı dönemde neden Türkiye'de bulunduğunu açıkladı.

İrlanda radyosu RTE 1'e konuşan Dobbous, Şam'da yaşayan annesini kurtarmak için Türkiye'ye gittiğini öne sürdü. 


Aksaray esnafıyla güvenlik kameralarına takılan mücadelesi bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Dobbous, "8 Ağustos'ta dönmem gerekiyordu. Fakat annem Şam'da yaşıyor ve onu Suriye'den Türkiye'ye geçirmeye çalışıyorum" dedi.


Annesinin 90 yaşında olduğunu ve tekerlekli sandalyeye mahkûm yaşadığını söyleyen Dobbous, "Bu yüzden sınırı geçmeye yardım edecek birine ihtiyaç duydum. Mesafe 2 kilometre ve yollar taş ve büyük kayalarla dolu. Yani yürüyerek geçemez" diye konuştu.


Dobbous, aldığı ufak tefek yaraların annesi kurtarmasını geciktirdiğini de sözlerine ekledi. Olay anında yaşadıklarını anlatan Dobbous, "Herkes etrafınızda; kim dost, kim düşman bilemiyorsunuz" diyerek, kendisine saldıranları ikna etmeye çalıştığını fakat kimsenin onu dinlemediğini söyledi. 


Olaydan sonra konuşan Mohammed Fadel Dobbous, kavgayla ilgili şunları söylemişti: 


"Acil bir işim vardı, aciliyet içerisinde dolabı açmam gerekiyordu. Dolap soğuktan dolayı kilitlendiği için, açılamadığı için daha sertçe çekmem gerekti. Şişeler düşmeye başladığında ben onları toparlamak istedim. Sonra baktım ki çok geç, hepsi düşmeye başladı. Sonra adam üzerime doğru gelmeye başladı. Ben bir şey yapmadım, niye üzerime geldiğini tam olarak anlayamadım. Şok oldum. Birinin bana saldırdığını gördüm." 


TÜM ESNAFI TEK BAŞINA DÖVDÜ


Ağustos ayı sonunda İstanbul Aksaray'da bir otelde kalan İrlandalı turist Mohammed Fadel Dobbous, su almak için girdiği markette, su şişelerini yere düşürünce dükkân sahibiyle tartışma yaşamıştı. Dükkândan elinde sopayla çıkan işletme sahibi, çevredeki esnafla birlikte İrlandalı turiste saldırmıştı. 


Esnafın dövmeye çalıştığı İrlandalı turist, profesyonel bir boksör gibi neredeyse bütün esnafı tek başına dövmüştü. Güvenlik kameralarına takılan o anlar sosyal medyaya düşünce, konu, yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada da çok konuşulmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...