Binlerce kişi bu sloganla yürüdü!

/ Kaynak: AA
Binlerce kişi bu sloganla yürüdü!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başkent'te "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için Sıhhiye Meydanı'nda toplanan on binlerce vatandaş Ulus'taki Birinci Meclis'e yürüdü.

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için Sıhhiye Meydan'ında toplanan on binlerce insan, Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru yürümeye başladı. Hafta başında 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla yaşlısı genci kadını erkeği her kesimden vatandaş, öğle saatlerinden itibaren Türk Bayrakları ile Sıhhiye Meydanı'na geldi. Araç trafiğine kapatılan Sıhhiye Meydanı ile yayalara kapatılan Abdi İpekçi Parkı ve çevresinden oluşan toplanma alanı, uzman ekiplerce yapılan bomba aramasının ardından saat 15.00'te vatandaşlara açıldı.


Farklı güzergahlardaki 7 arama noktasında yapılan üst aramasının ardından alana alınan vatandaşlara, yürüyüşün tertip komitesi görevlileri tarafından kırmızı ve beyaz renkte şapka, Türk Bayrağı ile düdük dağıtıldı.


Sıhhiye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saat 16.40'da Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" ve " Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları atarak yürümeye başladı.


Dev Türk Bayrağı elden ele taşınıyor
Ankara Adliyesi önüne tırla getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7 metre olan dev Türk Bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden ele taşındı.
Yürüyüşün en önünde aralarında TOBB, Memur-Sen, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği ve Hak-İş'in de olduğu 14 işçi ve işveren örgütünün yöneticileri yer aldı.


6 bin polis görevlendirildi
Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi. 


Tek slogan atılacak
İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı. 


Geniş katılım beklenen yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar:
HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB).

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...