Numan Kurtulmuş: AK Parti'nin oyları...

Numan Kurtulmuş: AK Parti'nin oyları...

GÜNDEM Haberleri

"Bu seçimde Ak Parti'nin iktidarı rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1 Kasım seçimlerine ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Seçimlerin erteleneceği iddiası kara propaganda. Saadet tabanının Ak Parti'ye oy vereceğini düşünüyorum. Anketler var. Ak Parti'nin oyları yükseliş trendinde. Ak Parti'nin her partiden oy alması mümkün. HDP'den de , MHP'den de, CHP'den de oy alıyor. Bu seçimde Ak Parti'nin iktidarı rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum." dedi.
 Kurtulmuş kısaca şunları söyledi:

CİZRE'DE YAŞANANLAR

 Cizre'ye dair asparagas haberler yapıldı. Mümkün olduğunca şeffaf operasyon yapıldı.

"20 Temmuz'DAN SONRA NİÇİN SİLAHLARI ATEŞLEDİLER?"

 Çözüm sürecine halk büyük destek verdi. Sürecin içersinde İmralı'dan gelen açıklamanın Diyarbakır'da okunması yerinde bir açıklamaydı. Silahlı mücadele dönemi sona erecekti. Ne oldu da 20 Temmuz'dan sonra silahları ateşlediler? 10-15 sene evvel Kürt siyasetinin istediği bir iki şey vardı ve onlar yapıldı. Hak ve özgürlükler konusunda gerekenler yapıldı. Kürt halkı terör örgütüne destek verseydi Türkiye'nin hali bambaşka olurdu. Burası esenlik yurdudur. Tarih boyunca nereden kim geldiyse herkese kucak açmış memlekettir. Biz Anadolu topraklarında Kürtler ve Türkler beraber yaşıyoruz. Kim ayrım yaparsa büyük ihanet yapmış olur.

"HDP'NİN OY ORANI TAVIRLARINA BAĞLI"

 Biz bu memlekette barışı, kardeşliği, bütünleşmeyi tesis etmek zorundayız. Buna terör örgütü mani oluyor. Bütünleşme sağlanırsa kullanacak malzemeleri kalmıyor. Halk buna itibar etmiyor. Özellikle HDP'li arkadaşlara sorumluluklar düşüyor. Kendileri ile terör örgütü arasına mesafe koymak zorundadır. Yol açıktır. HDP için de yol açıktır. Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman ortaya konuştuğu dil belli. Geçen seçimlerde de bu dille oy aldılar. HDP'nin içinde farklı kanatlar var. Dillerine, üsluplarına dikkat etmeleri lazım. HDP'nin oy oranı tavırlarına bağlı. Barıştan yana tavrını gösterirlerse oyunu koruyabilirler.

1 KASIM SEÇİMİNE DOĞRU

 Anketler var. Ak Parti'nin oyları yükseliş trendinde. Ak Parti'nin her partiden oy alması mümkün. HDP'den de , MHP'den de, CHP'den de oy alıyor. Bu seçimde Ak Parti'nin iktidarı rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum.

"BÜLENT ARINÇ BİZDİK BEN OLDUK SÖZLERİ..."

Türkiye'nin zor sürecinden geçiyoruz. Ak Parti Türkiye'de siyasi geleneğe karşı gelir. 150 yıllık verilen mücadelenin halkasıdır. Biz hiçbir zaman davamızı şahıslar üzerinden tartışmayız. Hepimiz faniyiz. Onu ne amaçla söyledi bilmiyorum. Yorum yapmak istemem ama Bülent Bey sevdiğimiz takdir ettiğimiz birisidir. Bu dava meselesidir.

"SAADET TABANI AK PARTİ'YE O VERECEK"

 Hiçbir siyasi parti toplumda var olan toplumsal dalgalanmanın zıddına oturamaz. Tabanın süreç içersinde AK Parti'ye destek olacağını düşünüyorum. Saadet tabanının AK Parti'ye oy vereceğini düşünüyorum.

HÜDAPAR SEÇİME GİRMİYOR

 Kararın belli illerde etkisi olacaktır.

"SEÇİMLER ERTELENMİYECEK"

 Sakin medya üzeriden yürütülecek bir seçim dönemi var. AK Parti'nin seçimi erteleme gibi düşüncesi yok. Seçimlerin erteleneceği iddiası kara propaganda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...