Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emniyetten '13 şehit' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Emniyetten '13 şehit' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Iğdır Emniyet Müdürlüğü13 polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanan gerçek dışı ve itham edici haberlerin topluma zarar verdiği belirtilen açıklamada, "8 Eylül 2015 günü ilimizde meydana gelen ve 13 silah arkadaşımızın şehadeti ile neticelenen saldırı olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında itham edici ve gerçek dışı haberlerin yayınlandığı müşahede edilmiştir. İyi niyetli olmayan bu tür yayınlara karşı gerçeğin anlaşılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma zarureti doğmuştur" denildi.


Yapılan haberlerin içeriğinde yer alan iddiaların somut delillerinin olmadığı ifade edilen açıklamada, "Haber içeriğinde yer alan iddialar, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmamakta olup subjektif yorumlardır. Zira konvoyda 2 shortland (Özel Harekat), 1 panzer (Özel Harekat) ve 1 zırhlı midibüs olmak üzere toplam 4 zırhlı araç görev yapıyordu" ifadeleri kullanıldı.


Yaşanan olayda güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğu iddialarına yönelik ise, "Teknik dinleme ve izlemeler, yasalar çerçevesinde uzman personel tarafından yapılmaktadır. Her konu ivedilikle, zamanında değerlendirilmekte ve ilgili birimlerle paylaşılmaktadır. TEM Şube Müdürlüğü'nde çalışan personel, terör branşlı olup, görevi ile ilgili hizmet içi eğitimlerden geçirilmişlerdir. Bu bağlamda bir zafiyet söz konusu değildir. Tüm görevlendirmeler yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...