Talimat gönderildi! PKK'yı buradan vuracaklar

Talimat gönderildi! PKK'yı buradan vuracaklar

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın bölge halkı üzerinde kurduğu baskıyı kaldırmak ve bölgedeki terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla operasyonlara hız verilecek

Bu kapsamda  PKK'ya ait mezarlıkların yanı başında kurulan sözde mahkeme binaları ile haraç toplama merkezleri yıkılacak. İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği talimatta, mezarlıkların etrafında kurulu “vergi” adı altında toplanan haraç alma merkezleri, sözde PKK mahkemeleri gibi binaların yıkılması istendi. 


MUŞ VALİSİNDEN PKK MEZARLIĞI AÇIKLAMASI
Muş Valisi Seddar Yavuz, Varto ilçesinde terör örgütü  PKK'nın sözde "şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede yapılan operasyonların devam  ettiğini söyledi. 
 
Yavuz, terör örgütü PKK'nın kamp  alanı olarak kullandığı bölgeye 17 Eylül'de hava destekli operasyon  başlatıldığını anımsattı. Kulan köyü yakınlarında oluşturulan sözde "şehitlik" alanı civarındaki  yapılarda, teröristlerce kurulan sözde mahkemelerde, vatandaşların sorguya alınıp  cezalandırıldığını belirten Yavuz, vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgeye  operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı. 
 
"Mezarlara saldırı yapıldığı" yönündeki  haberlerin asılsız olduğunu ifade eden Yavuz, "Mezarların kutsalından istifade  ederek alçak bir yol izlemişlerdir. Operasyonda mezarlıklara hiçbir şekilde  dokunulmadı. Bazı yayın kuruluşlarında mezarların yıkıldığı yönündeki haberler  yanlıştır, iftiradır" dedi. Yavuz, bölgede devam eden operasyonun boyutunun daha sonra  açıklanacağını kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...