Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de sıcak saatler! PKK'lı gruplar toplu halde...

Tunceli'de sıcak saatler! PKK'lı gruplar toplu halde...

GÜNDEM Haberleri

Tunceli Ovacık'da eylem hazırlığında olan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 3 gündür sürdürülen operasyonlarda 1 ton bomba ele geçirildi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde eylem hazırlığında olan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 3 gündür sürdürülen operasyonlarda 1 ton Anfo bombası ele geçirildi. Operasyon bölgesinde çıkan yangın ise valilik tarafından sağlanan yangın söndürme uçağı ile söndürüldü. Tunceli'nin Ovacık İlçesi Aslıca ve Otlubahçe köyleri arasında 3 gün önce İHA'lar tarafından kalabalık PKK'lı grubun toplantı halinde olduklarının tespit edilmesi üzerine, bölge savaş uçakları tarafından bombalandı. Ardından Kobra helikopterlerin bombaldığı bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler, bombardımandan sağ kurtulup kaçmaya çalışan PKK'lıların geçiş yollarını tuttu.Yaşanan çatışmalar ve bombalamanın ardından ormanlık alanda çıkan yangınlar nedeniyle askerler arazi arama tarama faaliyetinde bulunamadı. Bunun üzerine Tunceli Valiliği ve Genelkurmay Başkanlığı'na durumun bildirilmesinin ardından temin edilen bir yangın söndürme uçağı bu Sabah saatlerinde bölgeye sevk edildi. Keban Baraj Gölü'nden su ikmali yapan yangın söndürme uçağı defalarca sorti yaparak Otlubahçe Köyü yakınlarındaki yangını söndürdü. Yangın söndürülmesinin ardınan askerler bölgeye arazi arama tarama faaliyetine başladı.


HDP'Lİ VEKİLLER DE ORADA
HDP Tunceli Milletvekilleri Ali Can Önlü ile Edibe Şahin de yanlarında 30 kişilik bir grupla yangını söndürmek için bölgeye gitti. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri milletvekilleri ve grubun önünü keserek bölgede çatışma devam ettiğini girişlere izin vermeyeceklerini belirtti. Milletvekilleri ile askerler arasında yaşanan tartışma sonrası milletvekilleri ve grup Ovacık İlçe merkezine döndü.


1 TON PATLAYICI ELE GEÇTİ
Ovacık'ın Otlubahçe Köyü yakınlarında 2 gündür süren ve çatışmaların yaşandığı operasyonda, yangın çıkmayan alanlarda yapılan aramalarda örgüte ait depo olarak kullanılan birçok sığınarak bulunarak imha edildi. depolarda yapılan ilk aramalarda bombalı saldırılarda kullanmak üzeri Anfo maddesi ile hazırlanmış 1 ton patlayıcı ele geçirildi. Mayın arama dedektörleri ve uzman köpeklerin tespit edemediği belirtilen Anfo bombasının diğer patlayıcılara göre 4 kat daha etkili olduğu belirtildi. Sığınaklarda ayrıca çık sayıda silah, mermi, el yapımı patlayıcı, bol miktarda gıda maddeleri de bulundu.


Tunceli Valiliği'nden alınan bilgiye göre, operasyon bölgesinde çıkan orman yangınının söndürülmesinden sonra yapılacak arazı araması sonucu öldürülen PKK'lıların sayısının ve ele geçen malzemelerin miktarının netleşeceği belirtildi.


VALİLİK: ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Tunceli Valiliği, Ovacık İlçesi kırsalında PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen ve şehit polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun adının verildiği operasyonda araların da üst düzey örgüt mehsuplarının da bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:


"16 Eylül 2015 günü Ovacık İlçesi kırsalında vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü yol kesmek suretiyle engelleyen terörist gruplara yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde güvenlik güçlerince icra edilen ve Hava Kuvvetleri unsurlarının da etkin olarak kullanıldığı, 'Şehit polis memuru Aydın Nazillioğlu' operasyonunda söz konusu bölgede eylem hazırlığı içerisinde olan ve aralarında üst düzey örgüt mensuplarının da bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.İlimizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara yönelik sürdürülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...