Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski cumhuriyet savcısı gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Eski cumhuriyet savcısı gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Selam Tevhid" soruşturmasıyla ilgili eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ve 7 emniyet personeli de gözaltına alındı

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasıyla ilgili eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı'nın yanı sıra 7 emniyet personeli de gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, '"yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve İzmir'de operasyon başlatıldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı eş zamanlı operasyonda eski cumhuriyet savcısı avukat Gültekin Avcı'nın yanı sıra 2 emniyet müdürü, 2 başkomiser, 1 komiser ve 2 polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'de düzenlenen ikinci operasyonda, ''terör örgütü kurmak ve yönetmek', "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermişti. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan 2015'te başlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda, 47 tutuklu bulunuyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...