Edirne'deki sığınmacıların yürüyüşü

/ Kaynak: AA
Edirne'deki sığınmacıların yürüyüşü

GÜNDEM Haberleri  / AA

5 kilometrelik yürüyüşün ardından polis ve jandarma barikatıyla yeniden durdurulan sığınmacıları, polis ve jandarma ikna edemedi

Avrupa'ya geçme umuduyla Edirne'ye gelen sığınmacılardan şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen ve 5 kilometrelik yürüyüşün ardından polis ve jandarma barikatıyla tekrar durdurulan yaklaşık 700 kişi, polis ve jandarma tarafından ikna edilemedi.
Yunanistan sınırına geçmek için 4 gün önce Edirne'ye gelen ve bekledikleri otoban kenarındaki araziden şehir merkezine yürüyüşe geçen yaklaşık 700 sığınmacı, gişelere 50 metre kala jandarma barikatıyla karşılaşmaları üzerine oturarak durumu protesto etti.
Daha sonra jandarma barikatı kaldırılarak yürüyüşlerine izin verilen ve yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından polis ve jandarma barikatı ile yeniden durdurulan sığınmacıları polis ve jandarmanın ikna çabaları boşa çıktı.
Bir süre slogan attıktan sonra güvenlik güçlerine direniş göstermeye başlayan gruba karşı, polis ve jandarma ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmadan barikatın bozulmaması için çalıştı.
Sığınmacılardan bazıları, güvenlik güçlerine ellerindeki su şişeleri ile taş atarken, sığınmacıların birkaçının güvenlik güçlerine sıktığı biber gazından etkilenen bazı jandarmalara sağlık ekipleri müdahale etti.
Öte yandan, bölgeye 54. Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı yaklaşık 150 asker destek amaçlı geldi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...