Trafik kazasında ölen üniversite öğrencisinin diplomasını annesi aldı

/ Kaynak: İHA
Trafik kazasında ölen üniversite öğrencisinin diplomasını annesi aldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Kadir Emre Kırat'ın diplomasını annesi Ebru Kırat aldı.

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Üniversite öğrencisi Kadir Emre Kırat'a (21), okuduğu üniversite tarafından diploma verildi. Toros Üniversitesi İç Mimarlık bölümü öğrencisi Kırat'ın diplomasını, annesi Ebru Kırat'a Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir takdim etti. Diploma töreni Rektör Özdemir'in makamında gerçekleşti. Oğlunun diplomasını alan anne Kırat, duygu dolu anlar yaşadı.


Rektör Özdemir, yaptığı konuşmada, her canlının bir gün ölümü tadacağını belirterek, “Lakin Kadir Emre gibi genç yaşta henüz hayatının baharındayken gelen bu ölüm en başta ailesini, sevenlerini, arkadaşlarını ve bizleri derinden yaraladı. Biz de üniversite yönetimi olarak öğrencimiz Kadir Emre Kırat'ı unutmadığımızı göstermek istedik. Bu diplomayı en çok hak eden kişiye, yani onu yetiştiren, büyüten ve okutan annesine vermeyi uygun bulduk. Bu vesile ile tekrar merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

“Oğlumun diplomasını bu şekilde değil de mezuniyet töreninde onunla birlikte sevinç gözyaşları içinde almayı isterdim” diyen anne Kırat ise en büyük hayalinin, oğlunun isminin bir hatıra ormanında bulunması olduğunu söyledi.


Rektör Özdemir, bu talep üzerine annenin hayalini gerçek kılma adına gerek üniversite yönetimi gerekse de öğrenci kulüpleri vasıtasıyla harekete geçeceğini dile getirerek, bu projeyi Kadir Emre Kırat'ın annesinin ricası üzerine oğlunun ölüm yıl dönümü olan 22 Mayıs'a kadar yetiştirme sözü verdi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...