Moskova - Ankara - Washington hattında müthiş temas trafiği

Moskova - Ankara - Washington hattında müthiş temas trafiği

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde ABD, Rusya ve Türkiye arasındaki üç ayaklı temas trafiği dikkat çekici bulundu.

ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda askreri düzeyde görüşmeler yapma ve diyalog kanalları oluşturma girişiminin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün Ankara'ya telefon açarak yeni gelişmeleri değerlendirdiği öğrenildi.
 
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye stratejisinde değişikliğe yönelerek, Rusya ile askeri düzeydeki görüşmelere kapıları açtığını ilan etti. Bu yeni gelişme çerçevesinde Moskova - Ankara - Washington hattında son günlerdeki temas trafiği dikkat çekici bulundu. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, 17 Eylül perşembe günü Soçi'de Rusya Dışileri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Milliyet'in dipolmatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre; Ankara'ya dönenen Sinirlioğlu'na dün ABD'den telefon geldi. Sinirlioğlu, Rusya dönüşü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü. Görüşmede; Suriye'deki son durum, göçmen sorunu, IŞİD ve PKK terörü ile mücadele ele alındı.
 
Bu çerçeve üst düzey bir temas Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya gezisi sırasında yaşanacak. Moskova'daki Ulu Cami'nin açılış törenine katılacak olan Erdoğan, 23 Eylül'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek.


Kaynak: Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...