Polis bu kez 'çay molası' için durduruyor

Polis bu kez 'çay molası' için durduruyor

GÜNDEM Haberleri

Giresun Emniyet Müdürlüğünce yürütülen projeyle, bayram tatili için memleketlerine giden sürücü ile yolculara çay ve kahve ikram ediliyor.

"Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesi kapsamında Keşap ilçe otogarı önünde oluşturulan kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor.

Araçlarından inen sürücüler ve yolculara dinlenmeleri amacıyla açık alanda çay ve kahve ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından yola çıkıyor.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi dört bayramdır sürdürdüklerini söyledi.

Yolculuk edenlerin gitmek istedikleri yere daha sağlıklı şekilde ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Öztürk, "Bu bayram da daha öncekilerde olduğu gibi gurbetten sılaya gelenlerin sağlıklı şekilde evlerine ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Uzun yolculuktan gelenler burada 10-15 dakikalık mola veriyorlar. Böylece dinleniyorlar, varsa yorgunluklarını gideriyorlar" dedi.

Uygulamanın yapıldığı bayramlarda Giresun'da ölümlü kazanın meydana gelmediğine işaret eden Öztürk, "Küçük çaplı kazalarımız oluştu. Ancak hiç ölümlü kazamız meydana gelmedi. Bizim bu projemizdeki asıl hedefimiz bu. Umarım bu bayram tatili boyunca da ölümlü kazamız meydana gelmez" diye konuştu.

- "Ceza" beklerken çay ikramını görünce şaşırıyorlar

Bayram tatili için İstanbul'dan Rize'ye giden İbrahim Demirkır, aracının, polis tarafından durdurulduğunda yol kontrolü yapıldığını ve cezai işlem uygulanacağını sandığını belirterek, "Beni ayakta tutan Trabzonspor-Galatasaray maçıydı. Maç bitince açıkçası direksiyon başında uyukluyordum. Polis uygulamasına takıldık. Biz ceza yiyeceğimizi sanırken, polis bize çay ikram etti. Çok şaşkınım. Sağ olsun polisler durdurdu, çay ikram etti de uykum kaçtı" dedi.

Mehmet Ayaz ise "Sürekli yollardayım. Sürekli uygulamalarla karşılaşıyorum. İlk kez böyle bir uygulama gördüm. İlk kez radar ya da uygulama sandım. Ceza yemeyi beklerken, çay ikram edildi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...