Davutoğlu, 'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' mitinginde konuştu

/ Kaynak: AA
Davutoğlu, 'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' mitinginde konuştu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Davutoglu, Yenikapı'da düzenlenen mitingde "1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Yenikapı miting alanında düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşma yaptı.

Davutoğlu, konuşmasında "Burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritimle çarpıyor: Birlik, birlik, kardeşlik..." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de şu anda iki farklı yaklaşım olduğunu belirten Davutoğlu, " Bir nefesleri birleştiren, yürekleri birleştiren anlayış, bir de nefesleri bölen, yürekleri parçalayan anlayış. İşte biz 13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile başlayan AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik; yürekleri birleştirmek, gönülleri birleştirmek, nefesleri birleştirmek" dedi.

Davutoğlu, "Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz" diye konuştu.

 "Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler. Biz buradayken, biz nefes alıp verirken, Türkiye'nin bir santimetrekaresini bile böldürmeyiz, ayırtmayız" diyen Davutoğlu, şu çağrıda bulundu:

"Bazı çeteler, teröristler doğuda, güneydoğudaki Kürt kardeşlerimize zulüm ederken sizler sakın ola ki batıdaki şehirlerde gördüğünüz Kürt kardeşinizi potansiyel bir suçlu gibi görmeyin. Aksine bağrınıza basın, yüreğinize basın, nefesini nefesinizle birleştirin. 'Türk-Kürt kardeştir' deyin"

Demokrasiyi, özgürlükleri mutlak anlamda yaşatacaklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Özgürce herkes oyunu kullanacak. Herkes tercihini yapacak. Kimse, Doğu'da, Güneydoğu'da olduğu gibi geçen seçimlerde, baskı altında oy vermeyecek. Her kardeşimin iradesini kullanmasını istiyorum. Her kardeşimin oy vermek için fevç fevç sandıklara gidip, milli iradeyi tecelli edecek şekilde hakim kılmasını istiyoruz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...