Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li bakan: Baraj altı kalırsak Türkiye bölünür

HDP'li bakan: Baraj altı kalırsak Türkiye bölünür

GÜNDEM Haberleri

Milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Avrupa Birliği Bakanı Konca, “HDP'nin barajın altına itilmesi Türkiye'nin bölünmesini getirecektir” dedi

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, baraj problemi yaşaması beklenen HDP'ye oy toplamak için millete aba altında sopa gösterdi. Partisince İzmit'te düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan HDP'li Bakan, “Eğer biz Türkiye'de gerçekten barışı ve kardeşliği istiyorsak, özgürlüğü istiyorsak, HDP'nin demokratik siyaset yapma yollarının mutlaka ama mutlaka açılması gerektiğini herkes bilmelidir. HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi Türkiye'nin bölünmesini getirecektir. Bu riski hiç kimsenin alma şansı olamaz. Halklarımızın bunu çok iyi anladığına eminim. 1 Kasım'da yeniden bir ders verileceğinden kuşku duymuyorum” iddiasında bulundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingine katılmasına değinen Konca, “Anayasanın kendisine biçtiği tarafsızlık rolünü ihlal ederek, Anayasa'nın dışına düşerek yine terörle mücadele mitinginde 'milli' ve 'yerli' aday istedi ve sonunu da şöyle bağladı, Ssiz ne demek istediğimizi anlarsınız.' Bu bir cumhurbaşkanının ya da siyasetçinin edebileceği bir laf değildir. Asıl halkları bölme parçalama sözü buradan geçer. 'Milli' ve 'yerli' demekle neyi kastetti, ben anlamadım, açıklaması gerekir. Lütfen daha açık ve net sözün söylenmesi gerekir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, HDP Kocaeli milletvekili adayları basına tanıtıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...