Büyük İstanbul Otogarı'nda 1 Alman ve 1 Fransız gözaltında

/ Kaynak: AA
Büyük İstanbul Otogarı'nda 1 Alman ve 1 Fransız gözaltında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Otogar'dan Edirne'ye yürümek isteyen sığınmacıları provoke ettiği belirtilen 1 Alman ve 1 Fransız'ın da arasında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı

Avrupa'ya gitme umuduyla bekledikleri Büyük İstanbul  Otogarı'ndan Edirne'ye yürümek isteyen sığınmacıları provoke ettiği belirtilen 1 Alman ve 1 Fransız'ın da arasında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyük İstanbul Otogarı'ndan  çıkarak Edirne istikametine yürüyen sığınmacılarla görüşme çalışmaları sırasında,  kalabalığı ısrarla yürümeye zorladığı öne sürülen 5 kişi tespit etti. Şüphelileri  takibe alan polis, bu kişilerin sığınmacıların emniyet yetkilileriyle görüşmesini  engelleyip, tedbir alan Çevik Kuvvet ekiplerine karşı grubu kışkırttığını  belirledi.TEM otoyolunun Esenyurt çıkışında polis ekiplerinin gruba müdahalesi sırasında kaçmaya çalışan 5 şüpheli gözaltına alındı. Alman Nora S, Fransız  Charlotte L. ve Suriyeli Abdalsalam S, Ali F. ve Muhammed F. isimli şüpheliler,  emniyete götürüldü. Alman Nora S. ve Fransız Charlotte L'nin Türkiye'ye son olarak Gezi  Parkı odaklı olaylar öncesi geldiği ve çeşitli grupları provoke ettiği ileri  sürüldü. 
 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...