Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit ile terörist yan yana!

Şehit ile terörist yan yana!

GÜNDEM Haberleri

Birlikte büyümüşlerdi, biri Aktütün'de şehit düştü, diğeri Kandil'de güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. İki amca çocuğu aynı mezarlığa gömüldü.

Çözüm sürecinin sona ermesinin ardından provakatif eylemlere karşı sağduyu çağrılarının belki de en güçlüsü Şanlıurfa'da ikamet eden Dağtekin ailesinden geldi. 9 Mayıs 2008 yılında askerdeki oğullarını 6 Mehmetçik'in şehit düştüğü Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu saldırısında kaybeden aile, oğulları ile aynı mezarlıkta yan yana yatan PKK'lı yeğenlerine rağmen gözyaşları içinde “barış” istedi. Kardeşinin oğlunun terör örgütü tarafından kandırılarak Kandil'e götürüldüğünü söyleyen Şehit babası İbrahim Dağtekin oğlunun ve yeğeninin aynı mezarda yatmasının aileler tarafından verilen karar üzerine olduğunu söyledi. Eyyüp'ün mezar taşında "şehit", PKK'lı kuzeni Habeş'in ise mezar taşına "kod adı Deniz Kendal" yazıldı.
Yaşanan gelişmelerin silahla kan ve gözyaşı dökerek çözülemeyeceğini hatırlatan şehit babası İbrahim Dağtekin gözyaşları içinde “barış” çağrısında bulunarak olayın bir Kürt meselesi olmadığını söyledi. “Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar” sözüyle terörün her türlüsüne karşı çıktıklarını söyleyen Şehit Eyüp Dağtekin'nin annesi Halise Dağtekin, “ Eyüp'üm gitti başka Eyüpler gitmesin. Ben ağladım başka analar ağlamasın. Ben barış istiyorum başka hiçbir şey de istemiyorum” diye konuştu. 

Şehit ile terörist yan yana!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...