Erdoğan: 7 Haziran'daki gibi programım olmayacak

Erdoğan: 7 Haziran'daki gibi programım olmayacak

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, “İstihbarat teşkilatlarımız içeride ve dışarıda, Kandil dahil bütün koordinat çalışmalarını yaptılar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV'nin canlı yayınına katılarak günde ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
(1 Kasım seçimleri): Benim vatandaşım, benim halkım inanıyorum ki bu defa kararını çok daha farklı vermelidir, çok iyi düşünmelidir. Yani bu ülkede terör örgütünü arkasına almak suretiyle kalkıp da siyaset yapmak isteyenlere, herhalde benim halkım meydanı bırakmayacaktır diye düşünüyorum. 1 Kasım seçimleri bir kırılma noktasıdır.
Özel sektörden açılış davetleri geliyor. Bazı yurtdışı gezilerimiz olacak. Ancak 7 Haziran öncesindeki gibi bir programım olmayacak.
(Cesetleri kaçırıyorlar): Kuru kuruya dağ taş tabi vurulmaz. Yani istihbarat teşkilatlarımız içeride ve dışarıda, Kandil dahil olmak üzere, tabi bütün koordinat çalışmalarını yaptılar. Bu koordinat çalışmaları hepsi, silahlı kuvvetlerimiz elinde. Bununla birlikte içeride nereleri vuruyorlarsa bu koordinatlar üzerinde vuruyorlar. Buralarda mühimmat depolarından tutunuz, bunların saklandıkları yerlere varıncaya kadar, Kandil'de nerelerde ne var... O koordinatlar bilinerek oralar vuruluyor. Şu andaki bu açıklanan rakam yurt içi öldürülenlerdir. Ama yurt içi, Kandil buna dahil değil. Kandil'le beraber, bu rakam 2 binin üzerindedir. Öyle şeyler var ki, siz operasyonu yapıyorsunuz onlar cesetleri alıp, götürebildiklerini götürüyorlar” dedi.“Bir defa, 'Silahların susması' ifadesini ben kabul etmiyorum. Silahların bırakılarak gömülmesi, betona gömülmesi... Bu İngiltere'de böyle yapıldı.
Yeri geldiği zaman bunlar dağa gidiyor mu, yeri geldiği zaman Kandil'e gidiyor mu? Gidiyor. Bütün bunlar ortada. Nasıl oluyor da bu meşru bir zeminde siyaset oluyor, böyle bir şey olabilir mi?
Çözüm Süreci'ni yıkan onlardır. Şu anda arkasına aldıkları terör örgütüyle birlikte ayakta kalmaya çalışan da 
bunlar.
(HDP'li bakanların istifası): Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yakıştırmaları, suçlamaları bunlar tabii çok ağır ithamlar ve çirkin ithamlar. Acaba bunların önüne metin nereden geldi?
Niye Erdoğan ile bu kadar uğraşıyorsunuz? Yani benim, bu tür ülkemde gelişen bu siyasi olaylarda düşüncelerimi, yorum yapma kabiliyetimi ortaya koyma hakkım yok mu? Ben bunu ortaya koyuyorum ve koyacağım. Buna mani Anayasa'da hiçbir engel yok. Burada da bu yetkimi kullanıyorum ve düşüncelerimi açıklıyorum.
Şu anda tabii ki kurucu genel başkanı olduğum AK Parti'yle benim herhangi bir hukuki bağım yok. Sadece olsa olsa benim bu saatte gönül bağım olur. Herhalde o gönül bağımı koparmamı da benden kimse beklemesin.
(Paralel Yapı): Kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yani hiç bu konuda, ben can tende olduğu sürece bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim.
(Rusya gezisi): Putin'le görüşmemizin ana ekseninde, daha önce Bakü'de görüşmüş olduğumuz Suriye meselesi var.
(Mescid-i Aksa'ya saldırılar): İsrail bence ateşle oynuyor, yanlış adım 
atıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...