THK'dan kurban derisi uyarısı

/ Kaynak: İHA
THK'dan kurban derisi uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

THK Genel Başkanı San, "Vatandaşlarımız kurban derilerini bağışlarken mutlaka görevli kişilerin geçerli kimlik belgelerini kontrol etsinler" dedi.

THK Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayram öncesi vatandaşları yetkisiz kişiler tarafından toplanan kurban derileri konusunda. San, Türkiye çapında faaliyet gösterecek 412 şube başkanı ve saymana kurban derisi toplama faaliyetinde başarılar diledi. San, kurban derisi bağışlanırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili, "Vatandaşlarımız kurban derilerini bağışlarken mutlaka görevli kişilerin kıyafetini, yetki kartlarını ve geçerli kimlik belgelerini kontrol etsinler, yoksa ulvi bir ibadeti yerine getirmek için yapılan bağışlar kötü amaçlı guruplar ve terör örgütlerinin eline geçebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.
Kurban derilerinin kötü amaçlı gruplar veya bölücü örgütlerin kontrolüne geçmemesi adına hassas davranılması gerektiğini ifade eden San, "Türk Hava Kurumu olarak topladığımız deriler devletimiz tarafından kayıt altına alınmakta olup, sportif havacılığımızın gelişmesinde, yangın uçaklarımızla havadan söndürme faaliyetinde ve THK üniversitemizde gençlerimize verilen eğitimler olarak geri dönmektedir. Faydalı bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Halkımızın her yıl Türk Hava Kurumuna vereceği artırarak devam ettiriyorlar ve bu senede bu desteklerini bizlerden esirgemeyeceklerine inanıyorum. Bu sene genel başkanlık olarak başlattığımız uygulama var, vatandaşlarımız 444 0 845 nolu numarayı arayarak Türkiye'nin her noktasında kurban derilerinin evlerinden alınmasını sağlayabilirler. Tüm vatandaşlarımıza huzurlu bir bayram diliyorum" açıklamasında bulundu.   

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...