Terör örgütünün tepe yönetiminden itiraf: Yok olup gidiyoruz

Terör örgütünün tepe yönetiminden itiraf: Yok olup gidiyoruz

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları, PKK'ya önemli darbeler vurdu. Murat Karayılan'ın, “Yeni katılanlar ya öldü ya da kaçtı” dediği öğrenildi

Buket Güven ANKARA
Terör örgütünün lider kadrosundan Murat Karayılan'ın en güvendiği isim, geçen hafta güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu kişi verdiği ifadede, Karayılan'ın “Halk bize sırtını döndü. YDG-H denen garabet halka niye saldırdı? Biz ezin dedik, korkutun dedik; adamlar halkın çatılarından içeri roket attılar, ambulansları yakarak hastaların ölümüne neden oldular, bebeği buzdolabında öldürdüler. Kim inanır size 'TC yaptı' demenize. 20 sene öncesinde yaşamıyoruz, her şey anında ortaya çıkıyor” itirafını açıkladı. Karayılan'ın sağ kolu olan ismin, Karayılan'la ilgili “Mühimmat tedarik edemiyoruz. İçerdekiler seviyemiz iyi, diyorlar ama bu gidişle onlar da tükenecek. Yeni katılanların çoğu ya öldü ya da kaçtı. Adamları elinizde tutamıyorsunuz” şeklinde aktardığı sözleri terör örgütünün içine düştüğü durumu gözler önüne serdi. Terör örgütünün, “sivil direniş unsurları” olarak örgütlenmesi talimatının verildiğini anlatan isim, Karayılan'ın “Önce kendi iç teşkilatımızı örgütleyelim. Şimdilik ismine sivil savunma, sivil direniş diyebiliriz. Tabii bunun neresi sivil, bilemem. Halk bize sırtını döndü. Yüzünü bir daha ne zaman döner veya döner mi?” itirafını da aktardı. Karayılan'ın “Artık YDG-H'nin PKK ile bağlantılı olduğu vurgulanmayacak. Hepsi sivil direniş unsurları olacak. YDG-H hezimete uğramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. YDG-H'nin HPG bağlantısını halkımıza unutturmalıyız. Dersim çok kötü durumda. Çöküyoruz” dediği kaydedildi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...