Erdoğan Avrupa'yı uyardı: Bu zulüm herkesi utandırmalı

Erdoğan Avrupa'yı uyardı: Bu zulüm herkesi utandırmalı

GÜNDEM Haberleri

“Ölümden kaçanların yöneldiği Avrupa sınırlarında tüm insanlığı utandırması gereken hazin manzaralar yaşanıyor.”

FUAT BOL-MOSKOVA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restore edilen 111 yıllık Moskova Merkez Camii'ni ibadete açılışı sırasında mültecilerin yüzüne kapıyı kapatan Avrupa'yı Rusya'dan uyardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da katıldığı açılışta konuşan Erdoğan, “Moskova Merkez Camii'nin, bugün insanlık olarak ihtiyaç duyduğumuz barışa ve dayanışmaya katkı sağlamasını temenni ediyorum. Burada hep birlikte şahit olduğumuz dostluk ve güven ortamını, Rusya'nın ayrılmaz bir parçası olan Müslüman nüfusun ülkedeki huzurlu geleceğinin sembolü olarak görüyorum” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında mülteci sorununa da işaret ederek, “Akdeniz'de, Ege'de ölen, mağdur olan, zarar gören insanlığın vicdanıdır, insanlığın ta kendisidir” sözlerine yer vererek, “Ben, bu vesile ile Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya, tüm devletlere, tüm halklara büyük Rus edebiyatçısı Tolstoy'un şu güzel mesajını iletmek istiyorum: 'Hayatta en önemli uğraş, iyiliktir.' Tolstoy, başka bir hikâyesinde de art niyetle yakılan ateşin o evle birlikte tüm köyü de yok edebileceğini söylüyor” şeklinde konuştu. 
Mülteci sorununun çözümünün, sınırları kapatmaktan veya bu insanları denizlerde ölüme terk etmekten değil, ülkelerini onlar için yeniden yaşanabilir yerler haline dönüştürmekten geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İsrail'in Filistinlilere uyguladığı ayrımcı politikalar, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti ihlal edilerek tehlikeli bir yere doğru götürülüyor. Bilhassa Suriye, Irak, Mısır, Libya, Yemen gibi yakın çevremiz ile bu bölgelerden kaçan insanların yöneldiği Avrupa sınırlarında tüm insanlığı utandırması gereken hazin manzaralar yaşanıyor.” 
Putin de, Rusya'nın her zaman çok dinli ve çok milletli bir ülke olduğunu belirterek, “Rusya'nın bu yapısı bizim gücümüzü bir araya getiriyor” dedi. Aşırıcılıkla mücadelenin, dinin siyasi amaçlar için kullanılmaya çalışıldığı bu dönemde daha da önem kazandığını kaydeden Rusya Devlet Başkanı, Müslüman gençliğin İslam dininin özüne göre yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. 
Erdoğan Avrupa'yı uyardı: Bu zulüm herkesi utandırmalı
111 YILLIK CAMİ YENİLENDİ
İç dekorasyonu Osmanlı üslubuyla yapılan 111 yıllık Moskova Merkez Camii'de 10 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Restorasyonuna yaklaşık 8 yıl önce başlanan caminin kalem işleri, mihrap, minber, kürsü, halı ve avize gibi bütün tefrişatı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldı. Üç katı ibadet salonu, diğer katları ise abdest alma odalarından oluşan caminin alanı 20 kat büyüdü. Binada hava temizliği için gerekli donanım, 7 asansör, konferans salonu, yayın yapılması için monitörler bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...