AK Parti'nin seçim şarkısına yasak

AK Parti'nin seçim şarkısına yasak

GÜNDEM Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin 1 Kasım için meydanlarda kullanmayı düşündüğü “Haydi Bismillah!” isimli seçim şarkısını yasakladı.

YSK, söz konusu kararı CHP'nin başvurusu üzerine aldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şarkının “halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu” gerekçesiyle yasaklanmasını talep etmişti. Başvuruyu değerlendiren YSK, 'Besmele'nin seçim şarkısında kullanılamayacağına hükmetti. YSK'nın kararını duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ “CHP, besmelesiz kampanya yapabilir. Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize “Haydi Bismillah” diyerek başlamaya devam edeceğiz” eleştirisinde bulundu. AK Parti'nin geçtiğimiz yıl yerel seçimler için hazırladığı “Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez” başlıklı video reklamı da YSK'ya takılmıştı. Kurul, MHP ve CHP'nin başvurusu üzerine Türk bayrağının propaganda için kullanılamayacağına karar vermişti. YSK ayrıca, Uğur Işılak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan “Dombra” şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını da yasaklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...