Diyarbakır'da tehlikeli oyun!

Diyarbakır'da tehlikeli oyun!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın kazdığı hendeklerde ve kurulan barikatlarda bomba ve mayın bulunmasına karşılık, çocukların buralarda oyun oynadığı ortaya çıktı.

iyarbakır'ın Sur ilçesinde bir süre önce kurulan barikatlar ve mahalle araları ile sokaklarda kazılan hendekler çocukların Oyun alanı oldu. Milliyet'in ulaştığı fotoğraflarda çocukların hendek ve barikatları oyun alanına çevirdiği görülüyor. Güvenlik kaynakları barikat ve hendeklerin bir bölümünde mayın ve bomba olduğunun da tespit edildiğini kaydetti.


Tehlikeli oyun


Çocukların PKK terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayınlı barikatlarda oyun oynamasına karşın terör örgütü mensuplarının sivilleri ve çocukları bu bölgeden özellikle uzaklaştırmadıkları görüldü. Güvenlik kaynakları, çocukların ciddi bir can güvenliği olduğuna dikkat çekerken bölgede valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceğine ve bu hendeklerin kaldırılması için operasyon yapılabileceğine vurgu yaptı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçtiğimiz haftalarda 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.


Çocukları kullandılar


Kaynaklar, çocukların kalkan olarak kullanıldığına dikkat çekerken, bölge halkını çocuklarını "kalkan" olarak kullandırmamaları konusunda uyarılar yaptı. Milliyet'in ulaştığı fotoğraflar devletin zirvesine de sunuldu. Güvenlik kaynaklarına yapılacak operasyonlarda tüm önlemleri alıp sivillerin korunması noktasında dikkatli olmaları uyarısı yapıldığı da belirtildi.

Milliyet


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...