Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

18 Türk kayıp!

18 Türk kayıp!

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki faciayla ilgili Mekke'de açıklama yaptı.

Mehmet Görmez'in açıklamaları:
- Biz Diyanet olarak 20 yıldır aldığımız kararlarla, Hac ibaetinin güvenliği açısından, Hac ibadetinin münasibi olarak görülen Müzdelifede gecelemek ile, Mina'da gecelemek hususunda sahabilerin amellerine göre çok kısa süre içerisinde Arafat'tan Müzdelife'ye oradan da Mina'ya aktarımı yapılmaktadır. Böyle olduğu için bu saatler içerisinde o bölgede bulunan herhangi bir hacımız olmamıştır. Diyanet olarak bunu yasakladık.


18 TÜRK HACIYA HENÜZ ULAŞILAMADI
Ancak iki seyahat acentasına bağlı bazı kardeşlerimizden henüz haber alınamamıştır. Her birisinden 9 hacımıza henüz ulaşılamamıştır. 2 ayrı seyahat acentamızdan olan 18 Türk hacının hastanedeki tespitleriyle uğraşıyoruz.
İnşallah herhangi birisinin vefat etmiş olmamasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
Bir müminin en az Kabe kadar değerli olduğu fikrindeyiz. Öyle anlaşılıyor ki bütün Müslümanların bu konu üzerinde durması gerekiyor.


YÖNETİCİLERİN İHMALİ VAR
Herşeyden önce orada ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevki idaresinden sorumlu olan yöneticilerin ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor. Bütün İslam dünyasının, İİT'nin 'hac ibadetinin güvenliği' konusunda bir konferans düzenlemesi gerekiyor.


BU GENİŞLİĞE RAĞMEN NASIL İZDİHAM OLUR?
Şeytan taşlama bölümünde çok büyük genişlemeler yapılmıştır. Ancak buna rağmen bu izdihamın nasıl meydan geldiğini ben şahsen anlamakta zorluk çekiyorum.
İran'ın 49 vatandaşının öldüğünü söylediler. Afrika'dan pek çok hacı kardeşimizin vefat ettiğine şahit oluyoruz. Zaten alemi İslamın böyle bir bayram gününde böyle bir haberi verdiğim için çok üzgünüm.
Müzdelife'den Cemarat'a gelen insan akımıyla, Cemarat'tan tekrar Mina'ya dönen hacı adaylarının karşılaşması neticesinde oluyor. Hem sağdan hem soldan Cemarat'a doğru hareket olunca, Müzdelife'den Cemarat'a doğru gelen hacılar sıkışıyor. Pek çok ihtiyar hacı adayı tekerlekli sandalyeler ile geliyor. Bilhassa engelli hacılarla yürüyenleri karşılaşması olunca büyük bir izdiham oluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...