Suriye için net konuştu: Tek çare ESAD'ın gitmesi

Suriye için net konuştu: Tek çare ESAD'ın gitmesi

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye'nin yaklaşımı Başbakanlığım döneminde neyse bugün de aynı. Bu iş Esad'la olacak olsa zaten 5 senedir olurdu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Esad'a karşı yumuşadığı iddiasına sert tepki gösterdi. Bunların kasıtlı arayışlar olduğunu ifade eden Erdoğan, “Benim, Suriye politikasıyla ilgili yaklaşımım, başbakanlığım dönemimden itibaren neyse bugün de aynıdır” dedi. Geçiş süreciyle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirten Cumhurbaşkanı, “Bu iş Esad'la olacak olsa zaten 5 senedir olurdu. Bunu kabul etmedikleri için zaten bütün bu şu andaki mücadele devam ediyor. Esad'ın zerre kadar Suriye halkına sevgisi olsa bu işi bırakıp giderdi” dedi. 
Suriye ile 911 kilometre sınırımızın olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Her an oradaki terör örgütlerinin tehdidi altındayız. Biz buna bir yere kadar sabrederiz ama ondan sonra sabrın da bir sınırı var. Çünkü 2 milyon insanı bakan, besleyen, bunlara kapısını açan kim? Biziz. Şu ana kadar 7.5 milyar dolar para harcadık, dünyadan bize gelen ise 420 milyon dolar. Böyle bir süreç içinde herhalde bizim de ne yapmamız gerektiğini birileriyle oturup konuşmamız gerekiyor. Biz ABD ile de görüşüyoruz, Rusya ile de görüşüyoruz, İran'la defaatle görüştük, Avrupa ülkeleriyle bunları görüştük, görüşüyoruz ama ne yazık ki sadece Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerin dışında bizimle bu sürecin içerisinde yer alan, doğrusu Türkiye'ye destek veren de hemen hemen pek çıkmadı.”
DUYGUSAL OLMAK YANLIŞ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 753 hacının rahmetli olduğunu Mina'daki izdihama ilişkin de şunları kaydetti: “Kalkıp da illa Suudi Arabistan'a burada bir fatura diyelim, illa suçlusu buymuş gibi böyle bir yaklaşımı doğrusu ben doğru bulmuyorum. Organizasyonu müşterek yapsınlar, yapmasınlar vesaire. Duygusal olmak yanlış olur. Tam aksine Suudi Arabistan, şu ana kadar katıldığım çeşitli hac farizasında, umrede, orada yapılan organizasyon çalışmalarında hassasiyeti de yakından bilen bir insanım. Çünkü bunu söyleyenlerin çoğunun sırtında küfe yok. Olmayınca da tabii bunları rahat konuşuyorlar. Dolayısıyla burada kalkıp da 'Bu organizasyon yanlıştı, şöyleydi, böyleydi' deme yerinde değilim. Suudi Arabistan yönetimine yönelik bu tür saldırgan yaklaşımları da doğru bulmuyorum. İnanıyorum ki Suudi Arabistan yönetimi, inşaat olayından sonra nasıl çok daha farklı, kararlı bir çalışma için kararlar aldıysa bununla ilgili de yine bazı kararları alacaktır.”
Suriye için net konuştu: Tek çare ESAD'ın gitmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamı İbrahim Cevahir ile eski avukatı Münci İnci'nin Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende, Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov, Orhan Gencebay ve eski Başbakan Tansu Çiller gibi iş ve siyaset camiasının tanınmış isimleri de hazır bulundu. Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cevahir'in tabutuna omuz verdi. İbrahim Cevahir'in cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na, Münci İnci'nin cenazesi ise Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...