Soylu: "Türkiye'de PKK'yı bitireceğiz"

Soylu: "Türkiye'de PKK'yı bitireceğiz"

GÜNDEM Haberleri

Süleyman Soylu, "PKK'yı bitireceğiz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Türkiye'de PKK'yı bitireceğiz" dedi.

Soylu, 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti aday tanıtımı ve bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'da 7 Haziran'da 258 bin oy ve Türkiye'de de 258 milletvekili aldıklarını belirterek, "300 milletvekili istiyorsak Trabzon'da da 300 bin oya talibiz" ifadesini kullandı.

Trabzon'dan altı milletvekili çıkarmak istediklerini ve Trabzon'a altı milletvekili için altı söz verdiklerini bildiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3,5 aydır Türkiye'de hükümet boşluğu olmadı. AK Parti Türkiye'nin nasıl yönetileceğini bu son 3,5 ayda göstermiştir. 1 Kasım'a doğru gidiyoruz, biz 3,5 aydır bize verdiğiniz emanete halel getirmedik. Nasıl bir süreç içerisinden geçtiğimizi biliyoruz. PKK'yı bitireceğiz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Biz nasıl vesayeti sona erdirmişsek, biz nasıl darbeleri bitirmişsek, biz nasıl oligarşik bürokrasiyi bitirmişsek, Türkiye'de PKK'yı bitireceğiz."

Soylu, hedeflerinden sapma olmadığını vurgulayarak, "İkinci sözümüz de çok açık ve net, emeklilerimiz ve dar gelirlerimizin hiçbir şüphesi olmasın. Onları refaha kavuşturacağız. Üçüncü sözümüz ise herkesin hür ve özgürce yaşadığı ülkenin adı Türkiye olacaktır. İnadına demokratik reformlarımız devam edecektir. Dördüncü sözümüz şudur; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizden sapma yoktur" diye konuştu.

Beşinci ve altıncı sözlerinin Trabzon ile alakalı olduğuna değinen ve beşinci söz olarak Trabzon'a yapacakları yatırımları anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Altıncı sözümüz Trabzonsporumuzu dünya liglerinde güçlü bir konuma getirmektir. Bu da bizim Trabzonumuza teminatımızdır. Trabzonspor sadece bir kentin futbol takımı değildir. O Anadolu'nun sesidir, Anadolu'nun rengi ve ortak dilidir. Hiçbir endişeniz olmasın, bu altı söz sadece Trabzon için değildir. Trabzon, Türkiye'nin dinamizmi ve devletimizin bekası için önemlidir."

Konuşmaların ardından AK Parti Trabzon milletvekili adayları Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Ergin Aydın tanıtıldı.

Törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...