MİT Başkanı, PYD-PKK ilişkisini belgelerle anlatacak

MİT Başkanı, PYD-PKK ilişkisini belgelerle anlatacak

GÜNDEM Haberleri

New York'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sürpriz şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.

Buket Güven ANKARA
BM Genel Kurulu'nun 70'inci dönem çalışmaları için New York'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sürpriz şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor. Fidan'ın temasları sırasında PKK'nın, Suriye'deki kolu olan PYD ile bağlantısına ilişkin hazırlanan istihbarat raporlarını muhatapları ile paylaşması bekleniyor. Bu çerçevede Fidan'ın “Türkiye IŞİD'i terör örgütü olarak görüyor ve buna karşı kurulan uluslararası koalisyonda yer alıyor. Ankara koalisyon unsurlarının kullanımı için gerekli üslerini de açtı. Ancak IŞİD'e karşı mücadelede PYD'nin ve YPG'nin kendisini meşrulaştırmasına izin vermeyiz” mesajını vermesi öngörülüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada “Biz YPG'yi terörist örgüt olarak değerlendirmiyoruz. Suriye'de, IŞİD'e karşı mücadelede başarılarını da kanıtladılar. IŞİD karşıtı gruplarla ki bunlar başarılılar, başarılı da olabilirler, birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Ayrıca bunların hepsi de Kürt değil” demişti. 
ABD'den gelen bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki göstermiş, “PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür, bize göre. Amerika, bu işte şu anda bedel ödemiyor, bedel ödeyen biziz” demişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...