Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilis'te kaybolan askerin ailesi oğullarından haber bekliyor

/ Kaynak: AA
Kilis'te kaybolan askerin ailesi oğullarından haber bekliyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kilis'te 26 gün önce kaybolduğu bildirilen piyade er Sefer Taş'ın ailesinin üzüntülü bekleyişi sürüyor.

Kilis'te, 1 Eylül'de Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmanın ardından kaybolduğu bildirilen piyade er Sefer Taş'ın Iğdır'daki ailesinin üzgün bekleyişi devam ediyor. 


Bayramı Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Aratan köyünde yaşayan ailesiyle geçirmeyi planlayan ancak 1 Eylül'de Kilis'te kaçakçı grupla çıkan çatışmanın ardından kaybolduğu bildirilen piyade er Taş'ın ailesi, bayramda oğullarına kavuşamamanın hüznünü yaşadı. 


Yetkililerden gelecek müjdeli bir haber bekleyen aile, oğullarının bayrama kadar kurtarılacağı ümidiyle aldıkları kurbanı dahi kesmedi. 


Baba Aydın Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarının kaybolduğu günden beri hayatlarının alt üst olduğunu belirtti. 


Her telefon çaldığında oğullarından haber olduğunu düşündüklerini dile getiren Taş, şunları söyledi:


"Bayramda izne gelecekti, bugün 26. gün. Bayramı çocuğumuz olmadan geçiriyoruz. Boynumuz bükük, oğlumuzdan gelecek müjdeli bir haberi bekliyoruz. Ne bir ses, ne bir seda, kimse bize bilgi vermiyor. Devlet yetkililerimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bize yardımcı olsunlar. Kendi evlatları gibi düşünsünler. Sonuçta bu evlat benim irademden çıkmış, şu an devletin evladıdır, benim değil. Ben bu evladı bilerek, isteyerek ve severek vatani görevini yapmaya gönderdim. Bir babanın evladına yapacağı muameleyi yaparak aynı şekilde bize yardımcı olsunlar. Ben bir şey istemiyorum, sadece bana evladımı sağlıklı bir şekilde verirlerse Allah herkesten razı olsun."


Anne Senem Taş da oğlunun kaybolduğunu öğrendiği günden bu yana ilaç kullanarak ayakta kalabildiğini belirtilerek, "Devletten hiçbir şey istemiyorum, sadece oğlumu geri istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum, yeter ki bizi çocuğumuza kavuştursunlar" dedi. 


Kilis'te 1 Eylül'de Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubu güvenlik güçlerine ateş açmış, kaçakçılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada piyade er Yusuf Beylem şehit olmuş, Sefer Taş'ın da kaybolduğu bildirilmişti. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...