İlk hacı kafilesi Türkiye'ye döndü

İlk hacı kafilesi Türkiye'ye döndü

GÜNDEM Haberleri

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi yurda döndü.

Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçaklarla akşam saatlerinde Cidde ve Medine'den Atatürk Havalimanı'na gelen hacıların yanında zemzem suyu ve hediyelik eşya getirdiği görüldü.
 
Kutsal topraklardan İstanbul'a gelen hacılardan Mehmet Kürşad Caymaz ile Hande Caymaz, "Çok büyük mutluluk. Allah herkese nasip etsin. Daha önceden geçtiğimiz için izdihamı görmedik" dediler.
 
Kardeşi, damadı ve yeğeni tarafından karşılanan İsmail-Sebahat Fidan çifti de, "Çok güzel duygu, her insanın yaşaması gerek. Tüm arkadaşlarıma ve İslamalemine oralara gitmelerini tavsiye ederim. Çok ayrıcalıklı duygu. İzdihamdan önce oradan geçmiştik. Türk hacılarından orada fazla kalan yok. Kurallara uymayan varsa, kalmıştır. Bizim hükümetimizin kanunlarında belli bir saatte geçilecekti" dedi.
 
Ahmet Özkan ise "Cenab-ı Allah herkese nasip etsin. İzdihamı görmedik. Bizden daha sonra oldu. Biz zaten vinç kazasından sonra gittik" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...