'Türkiye'ye karşı algı terörü var'

/ Kaynak: AA
'Türkiye'ye karşı algı terörü var'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, Waldorf Astoria Oteli'nde ABD'deki Türk toplumunun temsilcileriyle Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldi.

ABD'deki Türk vatandaşlarından birlik ve beraberliklerini korumalarını isteyen Davutoğlu, "Aranıza hiçbir şekilde etnik ya da mezhebi ayrımcılık yapanları sokmayınız. Kenetleniniz. Türkiye'deki birlik ve beraberliği buraya da yansıtınız" diye konuştu.
Vatandaşların örgütlenmesinin önemine de dikkati çeken Davutoğlu, Türkiye'den gelen vatandaşların örgütlü oldukları ölçüde güçlü olacaklarını kaydetti. ABD'nin siyasetine, ekonomisine, bilim hayatına ağırlıklarını koymak için topluma entegre olmaları, hem Türkiyeli kimliğini korumaları hem de Amerikan siyaseti ve ekonomisi üzerindeki etkilerini artırmaları gerektiğini söyleyen Davutoğlu, bunlar yapılırken Türkiye'nin görüşlerinin dile getirilmesini istedi ve 24 Nisan dolayısıyla gösterdikleri dayanışma için vatandaşlara teşekkür etti.
Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'ye dönük içeride bir terör var ama dışarıda bir başka terör var, algı terörü var. Emin olun algı terörü, içerideki silahlı terör kadar tehlikelidir ve Türkiye'nin geleceğine meydan okumaktadır. Algı teröründen kasıt şu; Türkiye bu kadar fedakarlık yaparken, Türkiye'yi DAEŞ ile işbirliği yapıyor gibi gösterenler Türkiye'ye dönük en büyük terörü yapıyorlar. Algı terörü şu; demokratik seçimlerden geçerek iş başına gelmiş AK Parti hükümetleri hoşuna gitmediği için bu demokratik süreçlerin tümünü yok sayarak bir algı operasyonu yapmak. Cumhurbaşkanımız hakkında algı operasyonu yapmak. Bizim hakkımızda algı operasyonu yapmak. Her seçimde tekrar tekrar milli irade desteğini almış kadrolarla ilgili asılsız iddialarda bulunmak.
Algı terörü şu; Türkiye Filistin'e sahip çıkıyor diye, Suriyeli mültecilere sahip çıkıyor diye, bugünlerde Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkıyor diye Türkiye'nin liderleri hakkında her türlü suçlayıcı ifadelerle, yurtdışındaki bazı lobilerle işbirliği içinde Türkiye hakkında karartıcı yayınlar yapmak. Bunların kimler tarafından yapıldığını siz çok iyi biliyorsunuz. Kimlerin, kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerin Türkiye'yi içeride bir terör kıskacı, dışarıda da bir algı terörüyle belli bir çıkmaz sokağa sokmak istediğini siz çok iyi biliyorsunuz.''
''Yıllarca Türkiye'de hayırsever vatandaşların hayırlarıyla beslenenlerin, şimdi Türkiye'yi karalamak için ne tür kampanyaların aleti olduklarını siz çok iyi görüyorsunuz'' ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:
''Türkiye hakkında kötü bir haber çıkarabilmek, olumsuz bir algı oluşturabilmek için neler tür çabalar içine girdiklerini siz çok iyi görüyorsunuz. Onun için sizlerden beklentimiz, Ermeni lobisine, Yahudi lobisine, Rum lobisine, birtakım lobilere şimdiye kadar verdiğiniz mücadelenin yanında Türkiye'ye dönük algı terörü oluşturan bütün faaliyetlere karşı da başınızın dik, gururla Türkiye'yi savunmanız. Sizden kendinizi, geldiğiniz ülkeyi savunmanızı istiyorum. Sizden Çanakkale şehitlerinden bu yana yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesinde her türlü fedakarlığa katlanan aziz bir milleti savunmanızı istiyoruz."
- "Ülkemize dünyanın her yerinde sahip çıkın"
Davutoğlu, Türkiye'nin bir yandan 7 buçuk milyar dolara yakın kaynakla Suriyelilerin yardımına koştuğunu, diğer yandan da Somali, Myanmar, Kırım ve Uygur Türklerine sahip çıktığını anlatarak, "Bu kollar, bu eller kırılmak isteniyor. Sizden beklentimiz ülkemize dünyanın her yerinde sahip çıkmanız" değerlendirmesini yaptı.
ABD'deki Müslüman derneklerinin temsilcileriyle dün bir araya geldiğini aktaran Davutoğlu, dünyanın farklı ülkelerinden gelen temsilcilerin, mazlumlara sahip çıkması dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür ettiğini belirtti. Davutoğlu, "Sizden bir başka ricamız da ABD'de yaşayan vatandaşlarımız olarak, gönlü Türkiye ile atan bütün gönüldaşlarımıza, gönüllerinizi açmanız, içimize kapanmamamız. Nerede olursa olsun Türkiye'yi savunan bir Somali diasporası var artık" ifadesini kullandı.
Somalili, Filistinli, Suriyeli ve Mısırlıların, Boşnakların ve Arnavutların, Kırımlıların her platformda Türkiye'nin davasını savunduklarını kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün bu gönüldaşlarla birlikte, omuz omuza Türkiye'yi ve Türkiye'nin savunduğu bütün coğrafyadaki kardeş halkların davasına sahip çıkacaksınız. Artık zayıf, yalnız değiliz. Artık birilerinden borç dilenen bir ülke değiliz. Bütün tuzaklara, engellemelere rağmen özgüven içinde kalkınan, demokrasisini tahkim eden ve her şartta özgürlüklerle güvenliği birlikte koruyabilen, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Sizinle birlikte, sizin katkılarınızla yurt dışında daha da güçlü olan bir ülkeniz var.
Bu bayram günlerinde Türkiye'deki yakınlarınızı aradığınızda hep güzel haberler almak istersiniz. Haberlerin en güzeli, Türkiye'nin yükselen bir ülke olarak 2023'e emin adımlarla yürümesi. Bu yürüyüşte sizlerin terinize, emeğinize, duanıza, gayretinize ihtiyacımız var. Sakın ola ki, şu veya bu gerekçeyle içinize bir yeis düşmesin, şundan emin olun, biz Türkiye'ye kurulan her tuzağı tasfiye eder, Türkiye'nin önüne konacak her engeli aşacak kudreti gösteririz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...