Fransa'dan kritik Türkiye açıklaması

Fransa'dan kritik Türkiye açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye'nin kuzeyinde bir uçuşa yasak bölge kurulması için müttefik ülkelerle gelecek günlerde görüşüleceğini açıkladı.

Reuters'e göre Hollande, bu ihtimal üzerinde çalıştıklarını söylerken "Laurent Fabius (Fransa Dışişleri Bakanı) önümüzdeki günlerde partnerlerimizin ne düşündüğünü öğrenmek, bu bölgenin sınırlarının ne olacağını ve güvenliğinin nasıl sağlanacağını görüşecek" dedi.


Hollande, olası uçuşa yasak bölgeye Avrupa'ya gelen mültecilerin yerleşebileceğini, Güvenlik Konseyi kararı ile bu bölgenin meşruiyet kazanabileceğini de belirtti. Hollande, Suriye lideri Esad'la ilgili ise "İran-Rusya, Suriye'de çözümün parçası olmak istediğini söylüyor. Bu ülkelerle çalışmaya ihtiyacımız var ancak, çözümün geçişin Esad olmadan olması gerektiğini onlara söylemeliyiz. Esad Suriye'de sorunun kaynağı, çözümün bir parçası olamaz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...