HDP'li vekil teröristin mezarına çiçek koydu

/ Kaynak: DHA
HDP'li vekil teröristin mezarına çiçek koydu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

PKK'lı 'Şoreş Malazgirt' kod adlı Özgür Akınel, Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Tatargazi köyünde toprağa verildi.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap bölgesinde yürütülen operasyonda güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldürülen PKK'lı 'Şoreş Malazgirt' kod adlı Özgür Akınel, Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Tatargazi köyünde toprağa verildi. 25 Eylül günkü çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Özgür Akınel'in cenazesi kaldırıldığı Malatya Adli Tıp'ta yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Bugün öğlen saatlerinde memleketi Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Tatargazi köyüne getirilen teröristin cenaze törenine HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Malazgirt Belediye Eş Başkanları HDP ve DBP'li yöneticiler katıldı. Törende konuşma yapan ve teröristin mezarına çiçekler atan Milletvekili Burcu Çelik Özkan, "Bu zamanlar sözlerin tükendiği, cümlelerin bittiği zamanlardır. 7 Haziran'dan sonra bu halka ve Kürdistan'a yapılan savaş konseptiyle birlikte binlerce, onlarca gencimiz, yoldaşımız ve çocuklarımız katledildi. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir" dedi.
Teröristin cenazesi nedeniyle Malazgirt'te fırın ve eczaneler dışında işyerleri kepenklerini kapattı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...