923 acil yardım hizmetine engel

923 acil yardım hizmetine engel

GÜNDEM Haberleri

Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, 7 Haziran'dan bu yana sağlık personeline yönelik terör saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, 7 Haziran'dan bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağlık personeline yönelik terör saldırılarının bilançosunu açıkladı. Buna göre, örgütün ambulanslara yönelik saldırıları bölge halkına büyük zarar verdi. Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Van, Muş, Erzurum, Bingöl ve Bitlis'te toplam bin 326 vaka için acil çağrı alındı ancak ambulanslar çağrıların 923'üne terör saldırılarından dolayı ulaşamadı. 112 komuta merkezlerine yapılan acil çağrılara ulaşmaya çalışan sağlık personeli defalarca pusuya düşürüldü. Terör örgütü PKK'nın sağlık personeline yönelik hain saldırılarında 4 sağlık çalışanını şehit etti. Öte yandan birçok ilde ambulanslardaki tıbbi malzemelerde yağmaladı. Ayrıca Cizre'de 8 gün süren ilk sokağa çıkma yasağı sırasında 112 Acil Komuta Merkezi'ne 251 ihbar yapıldı. Bu vakaların 68'ine bombalı hendekler ve barikatlar nedeniyle ulaşılamadı. Çağrılardan 36'sı çevrede bulunan devlet hastanelerine sevk edildi. Çağrılardan 27'sinin yaralanma vakası olduğu bildirildi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...