Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Işık açıkladı! PKK en büyük darbeyi aldı

Bakan Işık açıkladı! PKK en büyük darbeyi aldı

GÜNDEM Haberleri

Fikri Işık, özellikle savunma ve uzay sanayileri için yaptıkları yatırımın son 75 günlük süreçte önemli sonuçlarını aldıklarını belirtti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olaylarına değindi.
Terörle mücadele konusunda yoğun bir süreçten geçildiğini anlatan Işık, "Şehitlerimiz var. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin. Onları rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.
75 GÜNDE PKK DAĞILDI
Son 13 yıldır savunma sanayisine yapılan yatırımlara işaret eden Işık, şöyle konuştu:
"Özellikle savunma sanayisine, uzay sanayisine, bu araştırmalara yaptığımız yatırımın şu son 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçlarını aldık. 35 yıllık terörle mücadelede, özellikle PKK terörüyle mücadele tarihinde son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiçbir dönem olmadı. Elbette şehitlerimiz oluyor. Haince, el yapımı patlayıcılarla şehit ediyorlar askerlerimizi. Karşı karşıya gelmekten çok ciddi korkuyorlar. Artık Türkiye, terörle mücadelede yerli teknolojilerini kullanmaya başladı.
GÖKTÜRK - 2 ÇEKİYOR TSK VURUYOR
Göktürk-2 uydumuz 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2,5 gün içerisinde oradaki fiziki farklılaşmayı anında program belirliyor, istihbarat da onun ne olduğunu tespit ediyor. O bir mühimmat deposu mu eğitim alanı mı yoksa cephanelik mi? Ona göre oradaki hedefler nokta atışıyla vuruluyor. Eğer bu uyduyu Türkiye kendi geliştirmeseydi, başka ülkeden almış olsaydı çok büyük ihtimalle Kandil'in üzerine geldiği zaman kararacaktı. Şimdi Allah'a şükürler olsun, 2,5 günde bir her geçişte orada ne oluyor, ne bitiyor görüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...