Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 DBP'li Başkan da dahil 3 kişi tutuklandı!

/ Kaynak: AA
2 DBP'li Başkan da dahil 3 kişi tutuklandı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Dicle ve Eğil ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince Dicle-Hani karayolunun kesilmesinde aktif rol aldıkları ve bir aracın yakılmasıyla ilişkilerinin bulunduğu tespit edilen şüpheliler ile terör örgütüne üye olmak suçundan arananların yakalanması amacıyla saat 05.00 sıralarında Dicle ve Eğil'de 5 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edildiği belirtildi.
Operasyonda, eski DBP Dicle ve BDP Eğil ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, zanlıların çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi. Açıklamada, firari 2 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.


HALFETİ'DE DE BİR DBP'Lİ BAŞKAN VE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Hasan Alkan'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik ilçedeki 4 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda DBP Halfeti Eş Başkanı Hasan Alkan ile 3 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametgahlarındaki aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların jandarmadaki ifadeleri sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...