Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Star Gazetesi yazarından bomba iddia!

Star Gazetesi yazarından bomba iddia!

GÜNDEM Haberleri

Mardin Dargeçit'te yaşayan dostlarıyla konuşan Star gazetesi yazarı Orhan Miroğlu, ilçede yaşananları köşesine taşıdı.

Terör örgütü PKK Cizre'den sonra bu kez Mardin'e bağlı Dargeçit ilçesini hedef seçti. Kanton bölge denemelerine devam eden örgütün son adımını Kürt yazar ve Ak Parti Mardin adayı Orhan Miroğlu, köşesinde yazdı. Miroğlu, ilçede yaşayan dostlarından iki kişinin anlattıklarını "Dargeçit'e kurulan tuzak" başlıklı yazısında böyle aktardı:

BAZI MAHALLELERE DAĞDAN GELEN MİLİTANLARIN YERLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ
'Dargeçit'te karanlık bir Oyun tezgahlanıyor. Son birkaç gün içinde bazı mahallelere, dağdan gelen militanların girdiğini görüyoruz. Sokaklar, caddeler, belediyenin iş makinasıyla kazılıyor. Kazılan yerlere bombalı tuzaklar yerleştiriliyor. Silahlı gruplar kimlik kontrolü yapıyor. Halk evlerini terk etmeye zorlanıyor. Tehdit edilip evini terk edenlerin boşalttığı evlere militanlar yerleşiyor. Geceleri evlere giriyorlar, halkı kapıları kapatmamaları konusunda uyarıyorlar. Halkın, kapısını 24 saat açık tutmasını istiyorlar. Ev baskınlarında çocuklar korku içinde çığlık atıyorlar. Bazen hayvan sesleri ve çocuk sesleri birbirine karışıyor.




SİLAH DAĞITTILAR
Halkı deneyeceklerini söylüyorlar. 'Halk bizi desteklerse, burasını Kobanê'ye çevireceğiz. Yok desteklemese biraz karıştırıp sonra çekip gideceğiz' diyorlar. Halkın ezici çoğunluğu bu yapılanları benimsemiyor ama korkuyor. HDP'ye oy verenlerin, belediye başkanına gidip ricada bulunduğu söyleniyor. 'Size oy verdik, bunu bize yapmayın' diyor halk. Bazı mahallerde halka silah dağıttılar. Dargeçit'te güçlü oldukları mahalleler olduğu gibi henüz giremedikleri mahalleler de var. Bu mahallere girseler, çatışma çıkması kaçınılmaz. Giremedikleri mahallelerde halk sabaha kadar nöbet tutuyor. Evlerinin önüne hendek kazılan bazı kişiler karşı koydular ve direndiler. Ama bazıları da korkudan ses çıkaramıyorlar.


KORKARIM Kİ ÇOK KAN DÖKÜLECEK
Dargeçit'te olanları medyanın gelip görmesini isteriz. Dargeçit, Cizre ve Nusaybin gibi büyük bir ilçe değil. Gelip görmek isteyen herkes, gerçeği anlayabilir. Güvenlik güçleri çatışma çıkmasın diye hassas davranıyorlar ama bu gruplar, maalesef bu hassasiyeti de devletin güçsüzlüğü veya zaafı gibi görüyorlar. Eğer durum böyle devam ederse, Dargeçit'te yaşayan insanlar, birkaç gün sonra evlerinden çıkamaz hale gelecekler. Şimdilik giremedikleri mahallere girmek isterlerse -ki niyetleri budur- korkarım çok kan dökülecek. Bu mahallelerde korucu aileleri yaşıyor ve çoluk çocuk nöbet tutuyorlar. Ama ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyoruz.. Endişe içinde bekliyoruz.' 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...