Komutan'dan Pars'larla gece uçuşu

Komutan'dan Pars'larla  gece uçuşu

GÜNDEM Haberleri

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, “Pars”larla Bayramda gece görev uçuşu yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Ünal'ın bayram uçuşu internet sitesinden dün duyuruldu. Sitede yer alan bilgiye göre; Orgeneral Ünal, terörle mücadele ve koalisyon harekatı kapsamında gerçekleştirilen hava harekatında görev alan filolardan biri olan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Diyarbakır) bağlı 181'inci Jet Filo Komutanlığını Kurban bayramının üçüncü günü yani 26 Eylül Cumartesi günü ziyaret etti. 181'inci Jet Filo Komutanlığında nöbet tutan personeli ziyaret eden Orgeneral Ünal, daha sonra Pars'larla birlikte planlı gece 23:30'da gerçekleştirilen uçuşa katıldı.
Komutan'dan Pars'larla  gece uçuşu

GECE GÖRÜŞ GÖZLÜĞÜ İLE UÇTU
Orgeneral Ünal gece alçak irtifadan uçup hedefin bulunarak, modern ve diğer mühimmat ile imha edilmesini sağlayan LANTIRN sistemini de kullandı. Başarılı şekilde geçen uçuş sonrasında  Orgeneral Ünal'a Pars Filoya ait özel peç armağan edildi. Orgeneral Ünal, 181'inci Filo Komutanlığının girişindeki “Derinliğinde her gecenin uçar Parslar alçak / Sönmesin diye bu şafaklarda yüzen Al Sancak!” beyitine atıfta bulunarak, “Geceyi size emanet ettik! Emeğinize sağlık; yüreğinize, bileğinize kuvvet!” şeklinde personeli tebrik etti.
 
##tgvideo##


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...