Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadeniz için korkutan PKK uyarısı

/ Kaynak: AA
Karadeniz için korkutan PKK uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Samsun Valisi İbrahim Şahin, terör olaylarına ilişkin çok sayıda ihbar geldiğini belirterek, kritik bir uyarıda bulundu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, terör olaylarına ilişkin çok sayıda ihbar geldiğini belirterek, "Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi.
Vali Şahin, Büyükşehir Belediyesince düzenlenen bir toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, vatana göz diken, huzuru kaçıran terör örgütü mensuplarının cezasını bulduğunu söyledi.
Gidişlerinin sağlıklı bir gidiş olmadığını vurgulayan Şahin, "Biliyorsunuz, içinde bulundukları girdap, artık çıkılmaz bir noktada ama yapabilecekleri çok fazla bir şey yok. Devletimiz kararlılıkla çok ciddi üzerlerine gidiyor. Bugüne kadar yapılanların çok üstünde bir mücadele yapılıyor" diye konuştu.
Bölgede de bu anlamda çok fazla hassasiyet gösterildiğini vurgulayan Şahin, "Çok sayıda ihbar geliyor. Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi.
Bir grubun Giresun'da jandarma karakoluna taciz ateşinde bulunduğunu anlatan Şahin, diğer grubun kayıp olduğunu, telsiz konuşması yapmadıklarını söyledi.
Kandil'in onlara "Bir an önce eylem yapın, ses getiren eylemler" diye tacizde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Kamu görevlileri, vatandaşlarımız olarak teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Jandarma Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze de 'Eğer vatandaşlardan duyum gelirse, bunlar arazide çalışan vatandaşların bile görüntüsü olsa gidin bizzat takip edin, daha sonra ilgili vatandaşa, 'biz baktık ama fındık toplayan, çaba yapan insanlar' diye bilgi verin' diye söyledim" ifadesini kullandı.
Vali Şahin, şehit ailelerini sürekli ziyaret ettiğini, her gittiğinde onlar kadar üzülme şansları bulunmasa da çok üzüntü duyduğunu söyledi.
- "Bu olaylar, Kürtlerin isteklerinin yerine getirilmesi değil"
Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
"Ama bir taraftan da şehit cenazelerinin gelmesini hiç istemiyorum. Çünkü biz düşmanla açıkça çarpıştıktan sonra şehitliği daha arzuluyoruz. Kalleşçe mermilere askerlerimizin, polislerimizin, güvenlik güçlerimizin hedef olmasını istemiyoruz ama şunu da bilmemiz gerekiyor. Gezi olaylarında çokça gündeme geldi; 'Yahu bu bir iki ağaç değil, hala anlamadınız mı?' diyenleri biliyoruz. Onun için bu olaylar da Kürtlerin isteklerinin yerine getirilmesi değil. Tamamen dış güçlerin emrine girmiş satılık insanların maalesef ülkemizi tacizinden başka bir şey değil."
Türkiye'nin güzel gidişatını istemeyen ülkeler bulunduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ülkemizin güzel gidişi böyle devam ederse batılılar ahval edeceklerdi, adeta ayaklarımıza pranga vurmaya çalışıyorlar ama bilsinler ki bu millet, inşallah bu olumsuzluklar içinden de çıkacak. Özellikle içinde bulunduğumuz coğrafya çok kolay bir coğrafya değil. Lüksemburg'da kimse bu tarz kavgaları yapmaz. Yahut gidin Belçika'ya, orada da 3 farklı grup var, ayrılırken veya ayrılma sandığı önlerine konulurken gülerek yapıyorlar. Çünkü onlar için toprak, bayrak çok sıradan şeyler ama biz bu toprakları zor aldığımız için çok iyi de koruyacağız."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...