PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na büyük operasyon

/ Kaynak: DHA
PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na büyük operasyon

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, terör örgütü PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na hava destekli büyük operasyon başlattı...

Yol kesme, araç yakma, bombalı ve el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı. Büyük operasyonda Ağrı Dağı'nın 2 bin rakımındaki Leçelik bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlenecek eylemlerin koordine ettiği sığınaklar ele geçirildi.

PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na büyük operasyon

Sığınakta, 6 adet telsiz ile hazırlanmış patlama düzeneği, 18 adet elektrikli fünye, 11 top kablo (1100 metre), 60 litrelik mazot dolu 7 adet bidon (420 litre), 1 çuval patlayıcı madde yapımında kullanılan gübre, ekmek, peynir, çay, un ve giyim malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler jandarma ekiplerince bulunduğu yerde imha edildi. 

Öte yandan, 12 Ağustos 2015 tarihinde Pamuk Geçidi mevkinde gasp edilen bir kamyonetin Bulakbaşı Köyü'ndeki bir evin bahçesinde bulundu. Araç içerisinde 3 adet farklı araç plakası, 2 adet kablolu pil düzeneği ve muhtelif örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na büyük operasyon

Araç, patlayıcı madde ile tuzaklandığı şüphesi ile uzaktan imha edildi. Ele geçirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneklerinin 13 polis memurunun şehit edildiği olayda kullanılmış düzenekle aynı olduğu bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...