Genelkurmay Başkanlığı: 27 kişi gözaltına alındı

Genelkurmay Başkanlığı: 27 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadele kapsamında yapılan günlük faaliyet raporunu yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Van'ın Özalp ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, güvenlik güçlerini engelleyen ve teröristlere destek veren 27 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.
27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Buna göre, Van'ın Özalp ilçesinde, dün bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile çıkan çatışmada, bir terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 kişi de gözaltına alındı.
Ayrıca Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, TUHİ Köprüsü mevkisinde, 12 kilogramlık tüp içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek, yerinde imha edildi.
Siirt'in Pervari ilçesinde ise yapılan arazi aramasında, ormanlık alana gizlenmiş 613 adet kalaşnikof fişeği, beş kalaşnikof şarjörü, el dürbünü, iki piknik tüpü, 150 metre elektrik kablosu ele geçirildiği belirtildi.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda da iki AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, on kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 300 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz kütüklük, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği kılıfı, iki palaska, dört kuşak, iki takım bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan kıyafet ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.
İKİ BAZ İSTASYONU YAKILDI


Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, teröristler tarafından, iki baz istasyonunun yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Muş'un Bulanık ilçesinde ise Van Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait üç adet araç teröristlerce yakıldı.
Öte yandan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Kapı Hudut Karakolu unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...