Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli Mediha bebek Türkiye'de şifa buldu

/ Kaynak: AA
Suriyeli Mediha bebek Türkiye'de şifa buldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan Suriyeli 9 aylık Mediha bebek, Türkiye'de sağlığına kavuştu.

Hastalıkları ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sağlık merkezlerinin çalışamaz duruma gelmesi sebebiyle şifayı komşu ülkelerde arıyor.
İdlib kentinden Türkiye'ye gelen Abdulgani ailesinin 9 aylık kızı Mediha da Türkiye'de sağlığına kavuşanlardan biri.
Anne Cemile Abdulgani (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce kızı Mediha'yı tedavi ettirebilmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.
Abdülgani, kızına önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kalp ameliyatı, daha sonra da Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde anüsüyle ilgili operasyon yapıldığını kaydetti.
Çok sayıda Suriyeliye kucak açan Türkiye'nin sağlık sorunlarının çözümünde de kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden anne Abdulgani, ''İç savaş nedeniyle kızımı Suriye'de tedavi ettiremedik, sağolsun Türkiye derdimize derman oldu'' dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...