İsrail polisi, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan çıkmaya zorluyor

İsrail polisi, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan çıkmaya zorluyor

GÜNDEM Haberleri

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, mescitte bulunan Filistinlileri çıkarmaya çalıştığı bildirildi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, avlu içerisindeki Kıble Mescidi'nde bulunan Filistinli gençleri çıkarmaya çalıştı. Polis, Kıble Mescidi kapısında bekleyerek içeridekileri çıkmaya zorlarken, gençler ise çıkmamakta ısrar etti.

Gençlerin, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin, Aksa'ya yönelik baskınlarını ve saldırılarını önlemek amacıyla burada kalmak istediği ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...