Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet Bahçeli'den koalisyon sinyali, 'Gereğini yaparız'

Devlet Bahçeli'den koalisyon sinyali, 'Gereğini yaparız'

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri: Hedefimiz tek başına iktidar. Ancak mevcut tablo değişmezse HDP dışındaki partilerle hükümet kurabiliriz...

Damla Peker ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 1 Kasım seçimlerine yönelik seçim beyannamesini “Ülkenin Geleceğine Oy Ver” ve “Sen Bilirsin Türkiye” sloganı altında Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen mitingle açıkladı. Hedeflerinin tek başına iktidara gelmek olduğunu belirten Bahçeli, ortaya 7 Haziran benzeri bir tablo çıkması durumunda ise “PKK'nın uzantısı” HDP hariç, diğer partilerle hükümet kurmaya hazır olacağını söyledi. Konuşmasında ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bahseden Bahçeli, “Her türlü hile, ayak oyunu, entrika ile yenilenme kararı alınan 7 Haziran seçimlerinden sonra önümüzde 1 Kasım randevusu bulunmaktadır. Milli iradenin tercihini kabullenemeyen kaçak saray ve uşakları, bir kez daha seçim kartını masaya koymuşlardır. AKP, Türkiye'ye rest çekmiştir. Erdoğan, tuzak kurmuş; Davutoğlu, figüran olmuş; AKP ise siyasi operasyon aracı gibi kullanılarak Türk milletinin demokratik seçimi yok sayılmıştır” iddiasında bulundu. 

ERDOĞAN SAPLANTISI

Son 13 yılın heba edildiğini ileri süren Bahçeli, “Türk milletinin yarınlarına Saray serumuyla güç bela canlılık emaresi gösteren bozgun Ahmet, yön veremeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan, Allah'ın izniyle istikbalimizde söz ve pay sahibi olamayacaktır” diye konuştu. Bahçeli, “Hükümet sandıkları emniyete almalı, oyların objektif kriterler dâhilinde kullanılmasına ortam hazırlamalıdır. Biz sürecin takipçisiyiz” dedi. 

“Timler gelir, çözüm gider

MHP'nin vaatlerinde; teröre karşı kent timi kurulması ve çözüm sürecinin bitirilmesi de yer alıyor 

Devlet Bahçeli, terörle mücadelede “kent timi”  ve gece güvenlik görevlisi olarak 60 bin personel alacaklarını açıkladı. Bahçeli, Süleyman Şah Türbesi'ni iktidara gelmeleri halinde eski yerine taşıyacaklarını vaat etti. MHP'nin vaatleri özetle şu şekilde:
* Çiftçiye 1.75 TL'den mazot verilecek. Gübre, tohum, ilaç ve yem üzerinden vergi kaldırılacak. Asgari ücret, 7 Haziran vaatlerindeki gibi 1400 TL olacak. Ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak. 
 * Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. İmam ve müezzin olmayan cami kalmayacak. Ülkeye yönelik toplu göçlerin kaynağından çözülmesi ve ülkeye kabul edilenlerin geldikleri ülkeye sınır olan yerlerde ikameti sağlanacak.  Sığınmacıların vatanlarına kavuşturulması sağlanacak.
*?17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para dosyası başta olmak üzere yolsuzlukların hesabı sorulacak. Yolsuzlukla Mücadele Kurulu oluşturulacak. 
* Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı tanınacak, bu sağlanana kadar 700 lira aile desteği verilecek.  İşsiz gençlerin ailelerinin sağlık sigortalarından yararlandırılacak. Askerliğini yapan gençlere yarısı hibe olmak karşılığıyla 50 bin liraya kadar girişim kredisi verilecek. Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecek.
* Emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri temin edilecek. Emeklilerin aylıklarındaki  eşitsizlik giderilecek.
*?Muhtaç aileleri ihtiyaçlarını karşılamaları için Hilal kart verilecek. Asker ailelerine yapılan ödeme aylık 500 liraya çıkarılacak. 
* Yüksek öğrenime giriş sınavı kaldırılacak. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...