Erdoğan'dan 1 Kasım çağrısı: Terörü sandıkta siz bitireceksiniz

Erdoğan'dan 1 Kasım çağrısı: Terörü sandıkta siz bitireceksiniz

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye'nin güven ve istikrar ortamına ihtiyacının olduğu bir dönemde yapılacak 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor”

İSMAİL KAPAN STRASBOURG

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde on binlerce gurbetçiye seslendi. Özellikle terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Sizler hiçbir zaman bayrağınıza, vatanınıza ihanet etmediniz. Türkiye, terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz terörle mücadele ediyoruz, bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil. Bizim sorunumuz, benim Kürt kardeşimle değil terörledir, teröristledir. Terör örgütü de, sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt kardeşimin temsilcisi değildir. Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, hem de bu ülkenin birliğine kastedenleri asla affetmeyeceğiz. Biz biriz, iriyiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Terör örgütünün ve onun maşa olarak kullandıklarının hedefi, birliğimizi bozmaktır. Minarelerimizi ezansız, mihraplarımızı namazsız bırakmayacağız. Hak bildiğimiz safı asla terk etmeyeceğiz. 
Erdoğan'dan 1 Kasım çağrısı: Terörü sandıkta siz bitireceksiniz

ÇAPULCULARA BIRAKMAYIZ
Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık, o yüzden onlara bırakmayacağız. Bu terör örgütüyle beraber, bu paraleller de çalışıyor. Beraber iş tuttular. Yakından izliyoruz. Açık söylüyorum; birliğimize, bayrağın onuruna, vatanımızın bütünlüğüne ve devletin bekasına kasteden herkes can düşmanımızdır. Kurtuluş savaşımızı verdik, cumhuriyetimizi kurduk. Bu uğurda her türlü fedakarlığı yaptık. Ama üzerimizde oynanan oyunları maalesef bitiremedik. Vazgeçtiklerimizin üzüntüsünü içimize attık ama sahip olduklarımızdan kalanlara gözlerini dikenler emellerinden vazgeçmedi. 
 Fransa'da 650 bine yakın Türk yaşıyor. Bunların 300 bini aynı zamanda Fransa vatandaşı. Peki diğer 350 bin niye vatandaşlığa müracat etmiyor? Verirler, siz müracatınızı yapın. Türkiye'nin istikrar ortamına ihtiyacının olduğu bir dönemde yapılacak 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaşlarımızla birlikte sizlere çok önemli görevler düşüyor. Terörü sandıkta siz bitireceksiniz.”
BRÜKSEL'DE DE GURBETÇİLERE HİTAP ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Strasbourg'tan sonra Belçika'nın başkenti   Brüksel'e geçti. Stefanie Meydanı'nda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen “Birlik, Huzur, Sevgi, Barış Buluşması”nda gurbetçilere hitap eden Erdoğan,  “1 Kasım'da benim Avrupa'daki kardeşlerim ciddi oranda katılım sağlasınlar. Demokratik hakkınızı son noktaya kadar, terörü yenmek için, daha güçlü bir Türkiye için kullanmalısınız” dedi.
Problem çıkarsa sorumlusu YSK'DIR

Fransa'ya gitmeden önce havalimanında soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun sandık taşıma taleplerini reddetmesini eleştirdi. Erdoğan, “Temenni ederim ki bu seçimlerde, 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları bölgede yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusu da Yüksek Seçim Kurulu'dur. Çünkü şartlar ortadadır” dedi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a saldırıyı da değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım. Basın danışmanın arayıp geçmiş olsun temennilerini bildirmiştir. Basın özgürlüğü noktasındaki tavrımız bellidir. Yeter ki bütün medya grupları aynı hassasiyeti göstersin, kendilerine geldiği zaman 'yandım' demesin.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...