Teröre karşı 5 bin özel harekât polisi alınacak

Teröre karşı 5 bin özel harekât polisi alınacak

GÜNDEM Haberleri

Teröre de, istikrarsızlığa da geçit yok. TSK'dan Emniyet'e kadar güvenlik birimleri, sıkıntı yaşanmaması için personel takviyesi yapıyor.

Suriye ve Irak'ta yaşanan kaos, terör örgütlerinin aynı anda saldırılara başlaması ve mülteci akını, güvenlik birimlerini yeni tedbirler almaya yönlendirdi. Teknolojik önlemlerin yanı sıra, personel sayısı da, yeni gelişmeler ışığında yeniden değerlendiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) farklı kuvvet komutanlıklarında "uzman personel" almaya hazırlanırken, Emniyet de "Özel Harekat polisleri" ve "komiser yardımcısı" alımı yapacak. 5 bin korucu alımıyla, korucu kadrosu da, yeni gelişmelere göre yapılandırılacak.


ÜNİVERSİTE MEZUNU ŞARTI
Üniversite mezunları arasından seçilecek adaylar için 18 yaşını tamamlayan ve 30 yaşından gün almamış olanlar tercih edilecek. Komiser yardımcısı kadrosu da takviye ediliyor. 50 kadın 950 erkek olmak üzere bin aday öğrenci alınacak.


TSK'YA UZMAN PERSONEL İÇİN GERİ SAYIM
Türk Silahlı Kuvvetleri de, personel alımını sürdürecek. Hava Kuvvetleri 5 bin "uzman erbaş" için başvuruları alıyor. Kara Kuvvetleri ise, haziran sonuna kadar başvurularını aldığı üçüncü dönem sözleşmeli erleri eğitimden geçirecek. 5 bin korucu alımı için de geri sayım sürüyor.


KAYNAK: AKŞAM 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...