Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Brüksel'de önemli açıklamalar

Erdoğan'dan Brüksel'de önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Rusya'nın hava sahası ihlalini endişe verici olarak nitelendirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Konumuz mültecilerdi. Hiçbir ayrım yapmadan herkese kapımızı açtık. Türkiye'ye gelenleri göndermedik. 2 milyondan fazla mülteci var. Bunlar Müslüman, Hırıstiyan ve ezidi diye ayrım yapmadık. Şu ana kadar harcadığımız miktar 7.8 milyar dolardır. Bize gelen yardım ise 410 milyon dolardır.

Avrupa'nın tamamındaki göçmen sayısı 250 bin kadar. Biz yılbaşından bu yana sahillerimizden topladığımız insan sayısı 60 bin.

Türkiye insani duruşunu ortaya koymuştur. Mücadelemiz belli bir etnik gruba karşı değildir. Demokratik kazanımlardan asla geri dönmeyeceğiz.

Mülteci krizinin sebebinin Esed rejimi olduğunun bilinmesini isterim. Eğer mülteci sorununu engellemek istiyorsak atılması gereken 3 adım var. Bunun bir tanesi eğit-donattır. 2.si terörden arındırılmış bölgedir. 3.'sü de uçuşa yasak bölgedir.

Bizim 911 km Suriye sınırımız var. 350 km Irak sınırımız var. Burada tehdit altında olan ülke biziz ve bütün bunlar karşısında da ülkemize gelen sığınmacılara kapımızı kapatmadık. Burada bir şey daha vurgulamak istiyorum; Avrupa ülkeleri PKK terör örgütünü terör örgütü olarak kabul ettiği halde bazı ülkelerin bunu es geçiyor.

PYD'de PKK gibi bir terör örgütüdür ve beraber çalışmaktadır. Bu noktada iyi terörist kötü terörist ayrımı yapılamaz. DAİŞ'te terör örgütüdür PKK, PYD'de terör örgütüdür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...