Hulusi Akar, Aliyev'le görüştü

/ Kaynak: DHA
Hulusi Akar, Aliyev'le görüştü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere bugün akşam saatlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Orgeneral ilk olarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le, Zagulba Cumhurbaşkanlığı konutunda bir araya geldi. Görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, tüm alanlarda olduğu gibi askeri alanda da Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin başarıyla geliştiğini ve her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

''DÜNYADA EMSALİ YOK''

Orgeneral Akar ise, Azerbaycanlı mevkidaşlarıyla askeri konular üzerine yaptıkları çalışmaların çok derin bir tarihe sahip olduğunu bildirdi. Kardeşlik temeli üzerinde kurulan bu çalışmaların her geçen gün daha da genişlemekte olduğunu ifade eden Akar, "Hem Türkiye'de, hem de Azerbaycan'da eğitim konusunda, tatbikatlar konusunda çok örnek bir işbirliğimiz var. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin dünyada emsali yok. Çok özel ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerimizin sizlerin destekleriyle önümüzdeki dönemde çok daha etkin, çok daha kapsamlı hale geleceğine tüm kalbimle inanıyorum" dedi.

Akar, temasları kapsamında yarın Savunma Bakanı Hasanov'la bir araya gelecek. Meclis Başkanı Oktay Esedov'la da görüşmesi beklenilen Orgeneral Akar, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını, Şehitler Hiyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...