HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lıların sırt çantasından çıktı!

Kaynak: DHA
PKK'lıların sırt çantasından çıktı!
Tunceli, Pkk, Haber, Saldırı, Haber

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'de kaçan teröristlerin bıraktığı bir sırt çantasında örgütün şifreli eylem planları ortaya çıktı.

Tunceli'de Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından yoğun ateş altında kalarak kaçan PKK'lıların bıraktığı bir sırt çantasında örgütün şifreli eylem planları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri çözdükleri şifrelerle birlikte bir çok saldırının önüne geçti. Tunceli'de 26 Eylül günü merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasındaki Yapraklı Mezrası'nda teröristlerle Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olduğu çatışmanın ardından bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. 6 kişi oldukları belirlenen teröristler yoğun ateş altında kalıp, 2 otomatik silah ile 3 sırt çantasını bırakarak kaçtı. Arazide yapılan aramada silahlarla birlikte bulunan sırt çantalarının birinde örgüt üyelerinin kendi arasında ve Kandil Dağı ile yaptığı telsiz görüşmeleri ve telefon görüşmelerinde şifre olarak kullandığı bilgiler ele geçirildi. Güvenlik birimleri şifreli görüşmeleri tek tek çözümleyerek, PKK'nın yapacağı saldırıları tespit etti.
Güvenlik güçlerinin şifreleri çözümlemesinin ardından başta Tunceli olmak üzerine Şırnak, Hakkari, Diyarbakır bölgesinde bir çok planlanan saldırılar önlendi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...