Belçika'da koruma yumruklaşması

Belçika'da koruma yumruklaşması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı korumalar yumruklaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı VIP korumaları yumruklaştı. Belçika'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın korumaları ile Belçika'daki resmi ziyaretçilere tahsis edilen VIP korumalarının yumruklaştığı öne sürüldü.

İLK GERGİNLİK PAZAR AKŞAMI

Fransızca yayın yapan Belçika Radyo Televizyonu'nun resmi sitesinde yayınlanan habere göre, ziyaret sırasında 2 kez Türk ve Belçikalı korumalar arasında yumruklaşma yaşandı.

İlk gerginlik 4 Ekim Pazar akşamı Erdoğan'ın Türk vatandaşlarına hitap ettiği alanda yaşandığının kaydedildiği haberde, “Belçika polisiyle Türk Cumhurbaşkanı'nın güvenlik güçleri arasında ilk itişme yaşandı.” denildi.

İkinci gerginliğin pazartesi günü Erdoğan'ın konuşma yaptığı Egmont Enstitüsü'nde yaşandığının kaydedildiği haberde “burada çok daha sert” bir itişme yaşandı. İtişmenin sebebinin Erdoğan'ın ziyaret edeceği bir yerin önceden kontrol edilmesi konusunda olduğu vurgulandığı haberde şöyle denildi:

“Belçika güvenlik güçleri kendi toprakları üzerinde Türk Cumhurbaşkanı'nı korumanın kendi görevleri olduklarını düşündüklerinden kontrolü kendilerinin yapmaları gerektiğini belirttiler ancak Türk güvenlik güçleri ise kontrolü kendileri yapmak istediler. Bu gerginlik sırasında iki taraf arasında önce itişme sonrasında ise yumruklaşma yaşandı. Hemen ardından sükûnet sağlandı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...