Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kremlin'den Türkiye açıklaması

Kremlin'den Türkiye açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin, iki ülke ilişkilerine zarar vermemesini umut ettiklerini söyledi.

Peskov, hava sahası ihlalinin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Rus tarafının detaylı açıklamada bulunduğu bu olayın, işbirliğimizin gelişimine etki etmemesini umut ediyoruz. Rusya-Türkiye ilişkileri çok çeşitli ve derin köklere sahip" dedi. 


Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini bildirmişti. 


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin "olumsuz hava koşulları" nedeniyle gerçekleştiğini ileri sürmüştü.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın hava sahası ihlalinin uzun sürmesi nedeniyle "kaza gibi gözükmediğini" söylemişti. 


ABD yönetimi, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesini "provokatif" olarak nitelendirmiş ve bundan endişe duyduklarını vurgulamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...