Ergenekon sanıklarına ilk 'adil' yargılama!

Ergenekon sanıklarına ilk 'adil' yargılama!

GÜNDEM Haberleri

İlker Başbuğ ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 274 sanıklı Ergenekon davasının ilk temyiz duruşması dün gerçekleştirildi.

Ebru Karatosun ANKARA
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 274 sanıklı Ergenekon davasının ilk temyiz duruşması dün Yargıtay Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, “Adil yargılama ilkelerini gözeterek istediğiniz oranda savunma için imkan sağlayacağız. Ancak sizden istirhamımız, duruşmanın erken sonuçlanması açısından mümkün olduğunca tekrardan kaçınmanız” diye konuştu. İlk savunmayı yurt dışına gideceği için mazeret bildiren Perinçek yaptı; davanın usulden değil esastan görüşülmesini istedi. Adil Serdar Saçan'ın avukatı Celal Ülgen ise, “Türkiye Cumhuriyeti'nde örneği görülmemiş bir hukuksuzluk yaşanmıştır” dedi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da, “Yüce mahkemenizden beklentim, bizlere düzmece deliller ve yalancı tanıklarla kurulan hukuk suikastinin sorumlularının adli makamlar önünde derhal hesap vermesinin sağlanmasıdır” şeklinde konuştu. Duruşmalar haftada 4 gün; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri yapılacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...