Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asker Suriye sınırda hendek kazıyor!

/ Kaynak: DHA
Asker Suriye sınırda hendek kazıyor!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türkiye tarafında, askerler tarafından hendek kazılıyor...

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türkiye tarafında, askerler tarafından bir süre önce başlatılan hendek kazma çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarının, sınırın Cizre ilçesine kadar devam edeceği belirtildi. Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki tampon bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başladığı hendek kazma çalışmaları devam ediyor. Mayınlı alanda iş makineleri ile kazılan hendeğin 5 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olduğu, yükseltilen toprak ile birlikte yaklaşık 9 metre derinliğinde olacağı kaydedildi. Bugüne kadar yaklaşık 3 kilometre kazılan hendek, Demirtepe Köyü hudut karakoluna ulaştı. Hendeğin, Suriye'deki iç savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve hendek ile yasadışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçileceği belirtildi. Nusaybin İlçesi'nin batısında ve Suriye'nin Kamışlı kenti arasında, Kızıltepe yönüne doğu 2014 Şubat ayında 1 kilometre uzunluğunda hendek kazılmıştı. 


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...